Deurne/Venray

Tuinreizen, met gelijkgestemden de mooie tuinen bezoeken.

Ieder jaar organiseert Groei&Bloei Deurne/Venray een of meerdere tuinreizen, waaronder meestal ook een meerdaagse reis naar tuinen in het buitenland. Inspirerende reizen onder leiding van een ervaren tuinexpert met gelijkgestemde mensen (vaak uit de omgeving).

Tuinenreis naar de Cotswolds gaat (vrijwel zeker) niet door

Zie hieronder de info van Garden Tours, de organisator van deze reis, over het al of niet doorgaan van de reis i.v.m. het Coronavirus.

Groei&Bloei afdeling Deurne/Venray en Cuijk e.o. zou van donderdag 2 juli t/m maandag 6 juli 2020 een mooie tuinenreis naar de Cotswolds in Engeland organiseren.

Door alle beperkingen i.v.m. het Coronavirus is het vrijwel zeker dat de reis niet doorgaat. We hebben echter nog geen definitief uitsluitsel van Garden Tours ontvangen. Zodra we bericht ontvangen hebben, zullen we dat op de site communiceren.
 

 

Bericht van Garden Tours

Het zijn onzekere tijden. Zo verheugt u zich op een leuke reis naar de mooiste tuinen en dan is het maar afwachten of het allemaal wel doorgaat. Dat zijn vragen waar u als trouwe boeker op onze reizen ongetwijfeld mee worstelt, maar dat doen wij ook. Met u hopen we toch nog op een goede afloop, maar daar is op dit moment nog niets over te zeggen. We zijn daarbij afhankelijk van andere partners zoals hotels, vliegmaatschappijen, vervoerders en niet in de laatste plaats de overheid van zowel ons eigen land als die van het land waar we heen gaan.

We hebben voorgenomen om in ieder geval van reis tot reis te bekijken hoe de situatie ervoor staat. Zodra wij weten dat een reis definitief niet kan vertrekken, omdat andere partijen zoals hotels, tuinen en vervoerders annuleren of omdat de te bezoeken landen dat niet toestaan, dan wordt u door ons ingelicht. Wordt een reis door ons namelijk in een eerder stadium afgezegd, dan hoeven we er niet op te rekenen om ook maar iets van het door ons vooruitbetaalde geld aan hotels en vliegmaatschappijen terug te zien.

Inmiddels volgen wij ook het advies van de Stichting Garantiefonds Reisgelden op. Deze organisatie, waarvan wij lid zijn, heeft een voucher ontwikkeld die iedereen ontvangt die te maken krijgt met een afgelaste reis. Deze voucher houdt in, dat u een jaar de tijd krijgt om eenzelfde of een andere reis bij ons uit te kiezen. Die reis mag ook in het volgende kalenderjaar plaatsvinden, zolang u uw keuze maar binnen een jaar kenbaar maakt. Uw voordeel: met deze voucher bent u ervan verzekerd dat u uw geld terug krijgt, mocht Garden Tours door omstandigheden in gebreke blijven.

Wij hopen dat u het geduld kunt opbrengen om ons een zo gunstig mogelijke afwikkeling van de ontstane situatie te gunnen.

Met vriendelijke groet,
Garden Tours
 

14 t/m 17 juni 2019 4-daagse tuinenreis Noord-West-Vlaanderen

Onze meerdaagse tuinenreis in 2019 was van 14 t/m 17 juni 2019 naar Vlaanderen en we logeerden in Best Western premier Keizershof, een 4-sterrenhotel in het historisch centrum van Aalst vlakbij de Grote Markt.
Het programma in grote lijnen:

Dag 1
Als eerste tuinbezoek van deze dag, gaat u naar een privé tuin gelegen in Oost Vlaanderen, ‘Ten Aard’ te Heist op den Berg. U wordt hier ontvangen door de eigenaren mevrouw en heer Schellens-Thijs.
Hierna wordt de weg vervolgt naar de privé tuin ‘Munkhaven Cottage Gardens’ te Verrebroek. Een tuin ingericht volgens het principe van de Engelse Cottage tuin door de eigenaren mevrouw en heer Heyse-Schools.
Vanaf Verrebroek wordt de weg vervolgd naar Zeveneken voor een bezoek aan ‘De Oase’ van mevrouw Neyt-van Hende. Een bloementuin van ca 1 ha groot met een verzameling aan vaste planten, rozen, rhododendrons en struiken. Daarna gaat u voor uw eerste overnachting naar het hotel.
  
Dag 2
Vertrek naar Opstal-Bruggenhout voor een bezoek aan tuin ‘De Patershoeve’ van tuinontwerpster Deborah Seeldrayers. Hierna vertrek naar Zelzate voor een bezoek aan ‘De Schuur’ waar u wordt ontvangen met koffie. Voor de lunch vertrek naar restaurant ‘De Baekermat’ in Westdorpe met een uitgebreid broodbuffet.
Na de lunch vertrek naar Oosteeklo voor een bezoek aan ‘Bijsterveld’ waar u wordt ontvangen door de eigenaresse mevrouw Rouseré met koffie/thee.
Tenslotte terug naar uw hotel in Aalst.
  
Dag 3
Vertrek naar Loppem voor een bezoek aan de privé tuin van de heer De Coster ‘Cottage Tuin’ een romantisch tuintje met vijvertjes, gemengde borders en exotische planten allen onderhouden op een milieuvriendelijke wijze. Vervolgens wordt de privé tuin ‘Tuin van Régine’ bezocht in Meulebeke, een tuin in ere gehouden als eerbetoon aan de overleden moeder van Sofie Vanherle. Hier staat de broodjeslunch voor u klaar.
Daarna vertrek naar Meulebeke voor een bezoek aan de ‘tuin van Carlos en Marie-Jeanne’, een tuin verscholen tussen landerijen. Tenslotte terug naar uw hotel in Aalst.
  
Dag 4
Vertrek naar Biervliet voor een bezoek aan de kwekerij ‘In Goede Aarde’ met een assortiment aan siergrassen en betere borderplanten. Daarna rijdt u naar Breskens aan Zee voor een gereserveerde lunch.
Na de lunch wordt als laatste tuin tijdens uw reis, een bezoek gebracht aan ‘Juust wa’k Wou’ in Schoondijke. Hier wordt u ontvangen met een drankje. Na dit bezoek vertrekt u weer richting uw uitstapplaatsen.
  
Foto’s van de tuinen staan op de fotopagina.
 

1 juni 2019, eendaagse tuinenreis naar Brummen en omgeving

Dit jaar ging de eendaagse tuinreis op zaterdag 1 juni naar Brummen en omgeving op de Veluwe.
We hebben gekozen uit het Brummens tuinarrangement wat bestaat uit 3 prachtige tuinen, zeer verschillend en opgenomen in de gids van de Nederlandse Tuinenstichting.
We bezochten de volgende tuinen:
Tuin aan het Leusveld, een romantische tuin omgeven door natuurgebied.
De Brummense Overtuin, een parkachtige tuin van 5000 m2
De Johannahof, een tuin van plantenliefhebbers met kleurige borders waar vaste planten weelderig bloeien en groeien.
Omdat de tuinen zo dicht bij elkaar liggen brachten we aan het eind van de dag nog een bezoek aan Rozenkwekerij De Wilde in Zutphen.
In de Brummense Overtuin maakten we gebruik van de aangeboden lunch.

De foto’s van de tuinen staan op de fotopagina.