Deurne/Venray

Nieuwsbrief oktober 2023

Rabo ClubSupport

Ook dit jaar kunnen rekeninghouders en leden van de Rabobank Peelland Zuid weer hun stem uitbrengen in de actie Rabo Clubsupport. Met het landelijk initiatief Rabo Club Support steunt de Rabobank lokale clubs. Meer informatie vindt u op de website van de Rabobank Peelland Zuid. Ben je lid van de Rabobank Peelland Zuid dan kun je nog t/m 26 september 2023 je stem uitbrengen op Groei & Bloei Deurne/Venray. Stemmen kan via de app of als je bent ingelogd via de website van de Rabobank Peelland Zuid. Wij rekenen op de medewerking van alle Rabobank/leden/rekeninghouders. Namens bestuur van Groei & Bloei Deurne/Venray bedankt voor uw steun.

Lezing woensdag 11 oktober 2023 ‘Paddenstoelen’ door Gerard Compiet

Woensdagavond 11 oktober 2023 verzorgt Gerard Compiet een lezing over paddenstoelen. Paddenstoelen hebben een belangrijke rol in ons ecosysteem. Voor veel planten en dieren is het een belangrijke voedselbron. Er zijn zeer veel soorten: eetbaar, giftig, geneeskrachtig en in gebruik als drug. Ze zijn er in vele kleuren en verschijningsvormen. Gerard Compiet neemt ons mee in deze wondere wereld.

Gerard heeft ruim veertig jaar in het onderwijs gewerkt en daarnaast was en is alles wat met de natuur te maken heeft zijn grote passie. Deze belangstelling voor de natuur is ontstaan in zijn jeugd. Hij groeide op in het mooie dal van de Astense Aa. Gerard is lid van IVN-Asten-Someren, Het Brabants Landschap en van landelijke natuurorganisaties als Vogelbescherming en de Nederlandse Mycologische Vereniging. Hij geeft al jarenlang lezingen en cursussen in het bijzonder over vogels, insecten en paddenstoelen. Natuurverhalen en - gedichten van zijn hand verschijnen regelmatig in regionale bladen en tijdschriften van natuurverenigingen.

De lezing wordt gehouden in het Gerardushuis Parkstraat 2 (Walsberg) Deurne 20.00 uur. De avond is gratis voor leden van Groei & Bloei Deurne/Venray, niet-leden 4 euro.
 

Zaterdag 7 oktober Plantenruil/Zadenruil

Op zaterdag 7 oktober 2023 vanaf 10.30 uur, houden we weer onze plantenruil/Zadenruil op het bekende adres: familie Schalk, Aarle-Rixtelseweg 10, 5761 PV Bakel. We verzamelen eerst alle meegebrachte planten en zaden in, om ze daarna aan de liefhebbers uit te delen. Alle planten zijn welkom, maar het is belangrijk dat er geen woekeraars bv. zevenblad tussen zit.
Graag de zaden al in een klein zakje (of zakjes) met naam te doen.
Ook als je geen planten of zaden inbrengt ben je toch welkom.
Er zijn altijd planten en zaden genoeg.
 

Zondag 5 november ZNK Bloemschikken 2023 in Someren-Heide, wedstrijd en workshop

Op zondag 5 november 2023 organiseert Groei&Bloei het ZNK Bloemschikken in Gemeenschapshuis De Bunt, Graathof 9, Someren-Heide voor studenten, amateurs en professionals. Bezoekers zijn welkom van 11.00 tot 17.00 uur.
Ook is er een creatieve workshop, ideaal als je nog nooit aan een kampioenschap hebt deelgenomen. Doe mee met de workshop voor de introductieklassen en maak een prachtige creatie!
Mail voor meer informatie naar znkbloemschikken(at)gmail.com