Eetbare bloemen, wat, hoe en waarom?
Kom, kijk, luister, proef en geniet van de fleurige eetbare natuur bij Groei & Bloei afdeling Deurne/ Venray op woensdagavond 14 mei 2025 van 20:00 –22:00 uur
Groen-auteur, columnist en eetbare-bloemen-expert Anna Koster, heeft een tuin vol met eetbare bloemen in Avenhorn. Het hele jaar door oogst ze bloemen uit eigen tuin om gerechten, taart en drankjes mee op te fleuren. Het is verrassend, feestelijk en is ook heel gezond. De meeste mensen worden vrolijk en blij van bloemen op hun bord. Anna kwam in 1990 in aanraking met de eetbare bloemen in Japan, tijdens een eetbare-bloemen-diner. Daarna startte het experimenteren en nu is ze expert.
‘
Er zijn heel veel soorten eetbare bloemen maar de meeste mensen weten dit nog niet’ zegt Anna en dus schreef ze er twee boeken (‘Bloemen met smaak’ en ‘Elke week bloemen op je bord’) over.
Anna verzorgt op 14 mei 2025 een unieke presentatie met proeverij over het gebruik van bloemen (en andere eetbare natuur) voor Groei & Bloei afd. Deurne/ Venray. Ze laat zien hoe je je familie en vrienden heel eenvoudig kunt verrassen met eetbare bloemen als ingrediënt en als garnering.
Word je al benieuwd naar de tuin van Anna Koster? Bekijk alvast het filmpje op haar website. Het televisieprogramma BinnensteBuiten was ook al eens bij Anna op bezoek; dit filmpje (met Alain Caron) is ook nog terug te zien op youtube; zoek op ‘eetbare bloemen in Avenhorn’.