Deurne/Venray

Bloemschikken, leer met een gezellige cursus (voor beginners en gevorderden) romantische boeketten en mooie bloemstukken maken.

Groei&Bloei Deurne/Venray geeft ieder voorjaar en najaar bloemschikcursussen voor zowel beginners als gevorderden. Ervaren docenten leren in een serie gezellige lessen de basistechnieken en de fijne kneepjes van het bloemschikken. Van romantische boeketten en mooie bloemstukken tot stijlvolle tafelstukken en bloemarrangementen afgestemd op het seizoen.
Een cursus bestaat uit een blok van 5 lessen die meestal om de 14 dagen worden gegeven. De blokken worden in het voorjaar en in het najaar gegeven. De najaarsblokken sluiten qua moeilijkheidsgraad aan op de voorjaarsblokken.

Informatie: info(at)deurne.groei.nl
Willy Nouwen / 06 13181873 / wnouwen(at)onsbrabantnet.nl

Foto’s van de verschillende bloemschikcursussen en workshops vind je op de fotopagina.

Zaterdag 24 & zondag 25 juni, Appeltern Plantenfestijn met Bloem Challenge

Een weekend waarbij het plantenrijk van De Tuinen van Appeltern en planten van gespecialiseerde kwekers centraal staan. Nog nooit waren er in Appeltern zoveel planten te zien en te koop!
Het G&B Tiny House dat op de Floriade te zien was, is verplaatst naar Appeltern en is tijdens het weekend geopend. Ter viering organiseerde Groei & Bloei o.a. een Bloem Challenge. Op zaterdag 24 juni tussen 10-15.00 uur maakten 10 verschillende G&B teams bloemarrangementen op het terrein. Onze bloemschikdocent Willy Nouwen ging er schikken met haar groep. Hieronder haar verslag van de succesvolle dag.

We hadden een paar weken van tevoren de opdracht gekregen, onze uitdaging was “De Tempeltuin”
We hebben bedacht dat we de kruiken gaan gebruiken en het thema Aarde-Lucht-Water te creëren.
Met negen enthousiaste dames hebben we hard gewerkt in een zeer warm Appeltern, maar natuurlijk was er ook tijd voor pauze en overleg.
Onze afdeling Deurne/Venray heeft er een geweldige creatie neergezet, de reactie van het publiek was heel leuk en zelf zijn we zeer tevreden.
Het was een geweldige ervaring en zeker voor herhaling vatbaar.

Na een lange warme dag hebben samen een diner op z’n Amerikaans gebruikt in Griendtsveen, ook daar was het talent van de dames duidelijk. Niet alleen bloemschikken maar ook koken kunnen ze als de beste, het was allemaal heel lekker.
Een geweldige gezellige afsluiting na een leuke, warme maar zeker voldane dag
.”
De foto’s van de dag staan op de fotopagina.

Op zondag 25 juni (14.00-16.00 uur) werd ook de landelijke finale bloemschikken gehouden. Ina Doornbos die het Zuid-Nederlands kampioenschap (in Deurne) heeft gewonnen stond in de finale van de professionals.
 

Cursus Creatief met Groen najaar 2023, voor beginners en gevorderden.

Groei & Bloei afdeling Deurne/Venray start na de zomervakantie weer met de cursus Creatief met Groen.
De cursus wordt verzorgd door Willy Nouwen. Zij heeft jarenlange ervaring in het geven van deze schikcursussen.
Informatie en foto’s van de verschillende bloemschikcursussen en workshops vind je op de fotopagina.

Beginners
We starten in de herfst met een nieuwe groep beginnende bloemschikkers. In 5 avonden leer je de basisbeginselen en de fijne kneepjes kennen om van natuurlijke materialen mooie boeketten en stijlvolle bloemstukken te maken. We werken veel met natuurlijk materiaal en groen uit de tuin.
De cursus wordt gegeven op donderdagavond 20 uur in Griendtsveen.
Data: 12-10, 26-10, 16-11, 30-11 en 14-12-2023. Bij deze groep zijn nog een paar plaatsjes vrij.

Gevorderden
De cursussen voor gevorderden (2 groepen) is op dinsdagavond 19.30 uur of donderdag 20 uur. Beide groepen zitten helaas al vol.
Data:
Dinsdagavond: 03-10, 24-10, 14-11, 28-11 en 12-12-2023.
Donderdagavond: 05-10, 19-10, 9-11, 23-11, 21-12-2023.

Kosten
Voor leden van Groei & Bloei zijn de kosten voor 5 avonden 82,50 euro en voor niet leden 100,- euro. In deze prijs zitten alle materialen, vaasjes, bakjes, bloemen etc. De prijs is dus volledig all inclusive. Je kunt er eventueel ook voor kiezen om zelf steeds voor de materialen te zorgen. De prijs voor de cursus exclusief materiaal is voor leden 45,- euro en voor niet-leden 57,50 euro.

Opgave kan via mail: wnouwen(at)onsbrabantnet.nl