Deurne/Venray

Nieuwsbrief december 2021

Rabo ClubSupport

Dank aan alle leden die dit jaar weer op ons hebben gestemd bij de Rabo Club Support actie. We mochten het mooie bedrag van € 245,31 ontvangen.

Kerstavond 8 december 2021, Kerstdemo door Karin Nooijen-van Sleeuwen

Deze avond (traditiegetrouw) een Kerstdemo, deze keer met Karin Nooijen – van Sleeuwen. Zij stelt zichzelf voor:
“Mijn naam is Karin Nooijen -van Sleeuwen, ik ben het gezicht achter “Bloemen & meer… | Karin van Sleeuwen”.
Mijn vakdiploma heb ik behaald als ‘Gespecialiseerd Beroepsbeoefenaar Vakbloemist’. Ik heb hiervoor 4 jaar de opleiding aan het Helicon in Nijmegen gevolgd en daarna nog 2 jaar een gespecialiseerde opleiding aan Helicon in Vught.
In 2001 ben ik officieel begonnen met mijn eigen bloemenwinkel in het centrum van Boekel. Ondertussen heb ik na 18 jaar het roer omgegooid en werk ik enkel op bestelling en afspraak vanuit mijn atelier. Hier heb ik me gespecialiseerd in kantoor- & interieurbeplantingen, het groenstylen van huizen, maar ook rouwbloemwerk, bruidsbloemwerk, bloemabonnementen en workshops verzorg ik graag voor de particuliere en zakelijke markt.”

Karin zal 7 bloemstukken maken die na de kerstdemo worden verloot.

Alle bezoekers kunnen bij binnenkomst loten kopen (1 euro per stuk / 6 loten voor 5 euro).
We beginnen woensdag 8 december 2021 om 20.00 uur; Gerardushuis, Parkstraat 2, 5752 AP Deurne. 
 

Coronatoegangsbewijs

We volgen het landelijke beleid.
Dat betekent dat een coronatoegangsbewijs in de vorm van een QR-code bij het bezoek aan deze demo vereist is. Die krijg je als je volledig gevaccineerd bent, een herstelbewijs hebt of in de afgelopen 24 uur negatief getest bent.
Gebruik hiervoor de CoronaCheck-app of een geprinte QR-code. Daarnaast checken we ook uw identiteitsbewijs (paspoort of rijbewijs), breng dat dus mee. U dient ook een mondkapje te dragen.
 

Bestuur met werkgroepenstructuur Groei en Bloei Deurne/Venray. Een voorstel.

Het bestuur maakt zich zorgen over de voortgang van de activiteiten van de afdeling. In februari wil de voorzitter haar functie naar 8 jaar neerleggen en tot op heden hebben zich geen kandidaten gemeld. Evenmin hebben zich kandidaten gemeld voor versterking van het bestuur om op termijn continuïteit te kunnen waarborgen. 

We horen vaak van leden, dat ze graag voor een onderdeel of klus de handen uit de mouwen (blijven) steken, maar liever niet toetreden tot het bestuur en daarmee de volledige bestuursverantwoordelijkheid krijgen. 
Om die reden leggen we graag aan de leden een nieuwe opzet voor. Een opzet waarbij het bestuur heel klein is met enkele overkoepelende taken en vervolgens veel werkgroepen met duidelijke afgebakende taken en tijd waarin leden actief kunnen zijn.

Bij het tabblad ‘Over Ons’ , op de pagina Werkgroepen, vind je een uitgebreide tekst plus een aantal vragen aan jullie. We zien de antwoorden graag voor 1 december tegemoet. We rekenen op jullie betrokkenheid bij het vormgeven van de nieuwe werkgroepenstructuur.
 

Nieuwe bloemschikcursus voor beginners en gevorderden voorjaar 2022

We zijn weer begonnen met groene / bloemige creaties te maken.
We wikkelen, stapelen en spelen met groen en bloemen, bekijk de foto’s op onze site eens.

In het voorjaar van 2022 beginnen we weer met nieuwe cursussen voor beginners en gevorderden.
Wil je ook creatief leren omgaan met bloemen en groen, kom dan meedoen.
Ben je al creatief en vind je het leuk om regelmatig een mooie creatie te maken, meld je dan aan via mail bij wnouwen@onsbrabantnet.nl
Ook voor meer informatie mail naar: wnouwen(at)onsbrabantnet.nl
 

Tuinenreis 5 dagen naar Hertfordshire

Nadat we twee jaar geen buitenlandse reis hebben kunnen organiseren, hopen we in 2022 toch weer samen op reis te kunnen. Corona gooide roet in het eten, maar ook de groepsgrootte was een probleem. Samen met afdeling Breda denken we een mooi alternatief gevonden te hebben

We hebben gekozen voor een vijfdaagse reis van 17 t/m 21 juni 2022 naar Hertfordshire, een gebied even ten noorden van Londen. We bezoeken privétuinen, tuinen rond indrukwekkende landhuizen, een kwekerij en ook zullen we een van die buitenplaatsen van binnen kunnen bewonderen.
We gaan met een nachtboot van Hoek van Holland naar Harwich vv en hebben een Nederlandse bus tot onze beschikking. Dat betekent geen gesjouw met grote bagage naar de boot.

In de nieuwsbrief van januari komt de volledige omschrijving en mogelijkheid om je aan te melden.