Deurne/Venray

Nieuwsbrief september 2021

We gaan weer (voorzichtig) van start.

Hopelijk heeft iedereen de afgelopen maanden gezond beleefd en kun je nu weer voorzichtig een start maken voor een mooi najaar. Wij hebben ondertussen niet stil gezeten en hebben verschillende activiteiten georganiseerd zoals een lezing, een tuinbezoek en de plantenruil.
Natuurlijk gaan we ervoor zorgen dat al deze activiteiten veilig plaats kunnen vinden. Bij de lezing zorgen we voor een eenrichting route en vaste zitplaatsen op veilige afstand en bij het tuinbezoek gaan we in principe met eigen vervoer.
Als iedereen zich aan de regels houdt, kunnen we op een veilige manier weer onze tuinhobby beleven. Alvast veel plezier gewenst!
 

8 september, lezing natuurlijk snoeien

Tinka Chabot heeft zich gespecialiseerd in het esthetisch, natuurlijk snoeien van heesters en bomen in de tuin. Zij is vakbekwaam hovenier, heeft de opleiding Bosbouw gedaan en heeft een jarenlange ervaring. Met haar bedrijf S-Kwadraat ontwerpt en onderhoudt ze tuinen en geeft ze cursussen 'Snoeien voor Biodiversiteit'. Tinka is in 2020 verkozen tot Duurzaamste Hovenier van Nederland!

Snoeien is haar passie: zij geniet van het resultaat als ze een struik of boom op de juiste manier onder handen heeft genomen. Ze probeert een tuin zo lang mogelijk in de benen te houden. „Ik ga bij een klant niet eerst de hele tuin leeghalen, dat vind ik zo zonde.” Ze heeft een eigen ’plantvriendelijke’ manier van snoeien ontwikkeld en probeert daarmee planten een tweede leven te geven. Daarnaast kijkt ze altijd goed op welke plek een plant het best tot zijn recht kan komen. Natuurlijk ogende struiken en bomen, die ook nog eens goed bloeien en vitaler zijn, zijn immers ecologisch interessanter voor insecten en vooral veel fraaier. Daar koop je volgens haar een boom of struik voor!

Tinka neemt ons op 8 september mee in haar wereld van plantvriendelijk natuurlijk snoeien.
We beginnen woensdag 8 september om 20.00 uur; Gerardushuis, Parkstraat 2, 5752 AP Deurne.
Let op: Ingang via foyer, aan de voorkant dus.
 

Markt Groen Deurne 2021

Zondag 12 september 2021, van 13.00 tot 17.00 uur
Elk jaar organiseert de Ossenbeemd op de 2e zondag van september de Markt Groen Deurne op het eigen terrein aan het Haageind 31.
Bedrijven op het gebied van duurzaamheid en nieuwe energie presenteren zich op deze gezellige kleinschalige markt. Daarnaast vinden bezoekers streekproducten en gezondheidsinformatie en –producten en zijn er allerlei activiteiten voor kinderen. 
 

18 september, tuinbezoek in Meterik

We kunnen (gelukkig) weer een fraaie tuin gaan bezoeken. We zijn op zaterdag 18 september van 14.00 tot 16.00 uur welkom in de fraaie tuin van Richard van der Goot. Schadijkerweg 39, 5964 NA Meterik (net boven Horst).
Het is een grote tuin (ongeveer 2 ha) met vijvers en een gevarieerde beplanting.
Je hoeft je voor dit bezoek niet aan te melden, in principe gaat iedereen met eigen vervoer (bij mooi weer een mooie fietstocht) naar Meterik. Als je met iemand mee wilt rijden, moet je dat zelf organiseren.
 

Plantenruil 2021

Op zaterdag 9 oktober 2021, houden we weer onze plantenruil op het bekende adres: familie Schalk, Aarle-Rixtelseweg 10, Bakel. Info volgt in de nieuwsbrief van oktober.

Leden-excursie naar Gardenista is verplaatst naar vrijdag 27 mei 2022

Het groenfestival Gardenista is verplaatst naar het voorjaar van 2022
Van 25 t/m 29 mei 2022 zal de tweede editie van het groenfestival Gardenista worden georganiseerd op de historische buitenplaats Den Alerdinck te Laag Zuthem (bij Zwolle). Als thema voor het festival is gekozen voor ‘Leef in het Groen’ Meer informatie staat op: gardenista.nl 
Op vrijdag 27 mei 2022 willen wij onze leden trakteren op een excursie naar Gardenista, info volgt.