Deurne/Venray

Tuinbezoeken aan tuinen van leden, aparte tuinen en kwekerijen.

Groei&Bloei Deurne/Venray is een actieve vereniging met verschillende activiteiten.
Zo bezoeken we in het tuinseizoen regelmatig tuinen. Soms zijn dat tuinen van leden (het is altijd leuk, leerzaam en vooral gezellig om bij andere tuiniers te kijken), soms ook andere tuinen in de omgeving of een kwekerij.
Alle leden van Groei&Bloei Deurne/Venray kunnen de tuinen bezoeken, maar het is wel nodig om je daar steeds apart voor aan te melden. De tuineigenaren hebben dan van tevoren een idee op hoeveel mensen ze kunnen rekenen. Het is voor jou een kleine moeite om je aan te melden en voor de organisatoren een hele hulp. In de nieuwsbrief staat steeds hoe je je aan moet melden.
Eventuele kosten voor entrees en de kosten voor het vervoer (we gaan voornamelijk met eigen auto’s) worden hoofdelijk omgeslagen.

Lichtjesavond in de Brookergarden op 3 september 2022

De tuin van Loek en Anne-Marie Gubbels is een tuin van 5500 m2 groot.
Brookergarden is een zelfontworpen gevarieerde bloemrijke tuin waar ieder zijn rust en inspiratie kan ophalen. 
Elk jaar wordt het tuinseizoen afgesloten met 3 lichtjesavonden.
De tuin zal dan met duizenden kaarsjes verlicht zijn.
De laatste lichtjesavond is op zaterdag 3 september vanaf 17.00 uur.
Entree tijdens de opentuindagen is € 3,50 per persoon.
We bezoeken de tuin op eigen gelegenheid.

Brookergarden
Loek en Anne-Marie Gubbels
Brookerhofweg 16
5926 VB Hout-Blerick
Voor meer info kijk op de site: www.brookergarden.nl
 

Opentuinendag zondag 26 juni 2022

In de Nationale Tuinenweek organiseert Groei & Bloei afdeling Deurne/Venray op zondag 26 juni 2022 van 10.00 tot 16.00 uur een “Opentuinendag”. In Milheeze, Bakel en Rips kunnen 7 tuinen bezocht worden. Het zijn tuinen van particulieren of vrijwilligers zoals de IVN-tuin in Bakel. Iedereen is welkom. Aanmelden vooraf is (uiteraard) niet nodig.
De tuinen zijn via een fietsroute te bereiken, maar er is geen vaste volgorde en bezoekers kunnen er natuurlijk ook voor kiezen om een deel van de zeven tuinen te bezoeken.

De toegang is gratis. In sommige tuinen is gelegenheid om koffie/thee/fris te kopen.

1. Kruidenhoeve, Bankert 5, 5763 AA Milheeze
Kruidenhoeve is een zorgboerderij met mooie tuinen en dieren, ook voor recreatie een prachtige plek met een sfeervol terras.

2. Fam v d Burgt, Eiermijndreef 1, 5764 RH de Rips
5000 m² grote tuin, gazon met volle kleurige borders van vaste planten en een grote vijver met vlonder en een overdekt terras, tevens een versautomaat met groente en fruit.

3. IVN-tuin, Geneneind 2a, 5761 RH Bakel
Deze tuin is opgezet door vrijwilligers en er wordt biologisch getuinierd met inheemse planten, met het motto een gevecht tegen de elementen.

4. Fam Eichhof, Gemertseweg 16, 5761 CB Bakel
1400 m² tuin met gazon en vijver en mooie wisselende borders, ook is er een kippenhok een klein groentetuintje en fruitbomen. Omgeven door hoge bomen. De eigenaar heeft veel plantenkennis.

5. Fam van Lieshout, Nieuwe Uitleg 11, 5761 EB Bakel
700 m² grote tuin met vijver en grote bomen voor de vogels. Eigenaar zaait alles zelf. Diverse leifruitbomen en een grote groentetuin. Het hemelwater gaat direct de tuin in.

6. Fam Vermeulen, Molenakkers 52, 5761 BT Bakel
1800 m² grote tuin met mooie borders vol bloemen en planten voor de vlinders en bijen. Er is een tuinkas, een groente- en pluktuin en een fruithoek plus een vijver met schildpad. Overal zijn leuke zitjes.

7. Logement 1818 B&B, Dorpsstraat 1, 5761 BL Bakel
1100 m² grote pastorietuin op voedselarme grond met bloemen en heesters en mooie statige bomen. Mooi terras en prieel. Speel- en leeftuin.

De foto’s van de Opentuinendag staan op de fotopagina.

Verslag Opentuinendag 26 juni 2022

We mogen terugzien op een geslaagde opentuinendag. Het weer was bewolkt met hier en daar wat regen. Al de 7 tuinbezitters waren enthousiast om met ons deze dag te verzorgen.
De Kruidenhoeve had ong. 40 bezoekers. Hun cliënten hebben genoten van de aandacht.
Fam. v.d. Burgt ong. 60 bezoekers. Jose heeft erg genoten van de Opentuinendag, de bezoekers hebben gretig gebruik gemaakt van de groente- en fruitautomaat.
De I V N tuin had 65 bezoekers, waar voor Groei&Bloei ook reclame werd gemaakt. De coördinator is nl. voorzitter van afd. Gemert.
Bij de fam. Eickhof zijn ong.175 bezoekers geweest. Ook zij waren zeer tevreden. De bezoekers hebben hier genoten van de mooie tuin.
Bij B&B Logement 1818 waren ong.80 bezoekers. De tuineigenaren waren zeer tevreden.
Bij de fam. van Lieshout ong. 100 bezoekers. Zij hebben een heel fijne dag gehad ondanks dat Marinus plotseling de avond van tevoren gehooruitval kreeg.
Bij de fam. Vermeulen ong. 175 bezoekers. Hier lag ons promotiemateriaal, wat 2 nieuwe leden opgeleverd heeft. Henriëtte heeft zoveel moeten vertellen over hun tuin dat ze op maandag geen stem meer had. Ze hebben genoten van de tuinendag.

Er werd mij de vraag gesteld of de deelnemers nog bij elkaar de tuin konden bezoeken, dit heb ik meteen bij allen voorgelegd en 6 tuinbezitters hebben hier aan mee gedaan. De Kruidenhoeve kon dit niet rond krijgen i.v.m. personeel, maar iedereen is daar alsnog welkom. Dit deelnemersbezoek heb ik op 2 juli georganiseerd. Herma en ik zijn namens Groei&Bloei deze middag mee op bezoek geweest in de 6 tuinen. De tuinbezitters hebben dit als zeer fijn ervaren ondanks het strakke tijdschema dat ik gemaakt had. We begonnen om 13.00 uur in de Rips en zijn gestopt in Bakel om 17.00 uur.  Er is nog veel nagepraat over hun ervaringen wat voor ons alleen maar fijn is.

Met vriendelijke tuingroeten.
Herma en Martien.
 

Tuinbezoek zaterdagmiddag 9 april Theo Wijnhoven Wanssum

Op zaterdagmiddag 9 april willen we het bedrijf van Theo Wijnhoven in Wanssum aan de Blitterwijckseweg 3a gaan bezoeken. We verwachten jullie om 14.00 uur.
Dit bedrijf is gespecialiseerd in het enten van fruitbomen en ook in het enten van oude rassen.
We krijgen vanaf 14.00 uur een rondleiding in het bedrijf en een demonstratie van verschillende manieren van enten.
Het is de bedoeling om je hiervoor ook op te geven voor woensdag 6 april bij Hettie van Beek.
Bij voorkeur via de mail: hettievanbeek@gmail.com of telefonisch 0493-313352.
Het is ook hier de bedoeling dat iedereen op eigen gelegenheid naar Hegelsom gaat, natuurlijk kun je onderling wel vervoer regelen.

Hieronder een foto met een impressie van de geslaagde middag.
 

Tuinbezoek zaterdagmiddag 19 maart Wiel Jenniskens Hegelsom

Zaterdagmiddag 19 maart is het eerste tuinbezoek georganiseerd door de tuingroep.
We brengen dan een bezoek aan de mooie voorjaarstuin van de heer Wiel Jenniskens, Kogelstraat 41, 5963 AN Hegelsom.
Wiel Jenniskens heeft jarenlang samen met zijn echtgenote een bijzonder tuincentrum in Hegelsom gerund.
Na zijn pensionering in 2011 hebben ze, met nog meer passie, van hun eigen tuin een waar paradijs gemaakt.
Wij kunnen die op zaterdagmiddag 19 maart bezoeken vanaf 14.00 uur. Graag opgeven voor woensdag 16 maart bij Hettie van Beek. Bij voorkeur per email: hettievanbeek@gmail.com of telefonisch 0493-313352.
Het is de bedoeling dat iedereen op eigen gelegenheid naar Hegelsom gaat; natuurlijk kun je onderling wel vervoer regelen.
De entree is 3.50 euro.

Foto’s van het bezoek staan op de fotopagina.