Deurne/Venray

Tuinreizen, met gelijkgestemden de mooie tuinen bezoeken.

Ieder jaar organiseert Groei&Bloei Deurne/Venray een of meerdere tuinreizen, waaronder meestal ook een meerdaagse reis naar tuinen in het buitenland. Inspirerende reizen onder leiding van een ervaren tuinexpert met gelijkgestemde mensen (vaak uit de omgeving).

Eendaagse tuinreis 8 juli 2023, tuinen in Midden-Brabant

Zaterdag 8 juli organiseert de werkgroep tuinen een eendaagse tuinreis naar Midden-Brabant. We bezoeken drie tuinen (zie verder) in de driehoek Den Bosch/Tilburg/Breda.
Kosten voor deelname zijn € 30,- per persoon. Dat is inclusief busreis en entree van de tuinen.

Degenen die zich hiervoor aangemeld hebben dienen om 8.45 uur op de parkeerplaats voor De Ossenbeemd (Haageind 31) te zijn, zodat we om 9.00 uur kunnen vertrekken.
We willen rond 18.00 uur weer in Deurne terug zijn.
Voor de lunch dien je zelf te zorgen. In sommige tuinen is wel koffie/thee beschikbaar.
Een lid mag een introducee meenemen voor dezelfde prijs van € 30,-.
Aanmelden door betaling voor 15 mei 2023.
We ontvangen graag vóór 15 mei 2023 het bedrag per deelnemer op NL88 RABO 0104 1456 25 t.n.v. KMTP afdeling Deurne met vermelding “eendaagse reis 8 juli” 

Tuin De Dwerg te Drunen

Het zonnige zuid-terras achter het huis is in de zomer de plek voor een mooie collectie kuipplanten. Vandaaruit kun je de lange smalle tuin, verdeeld in diverse tuinkamers, gaan ontdekken. Zo kom je in de rozentuin met roze bloeiende "Bonica" rozen en vervolgens in de kleurige bloementuinkamer. Weer verderop in de tuin houdt Mijnheer Haan overzicht over zijn kippen harem. En als laatste kom je in de groenten-, fruit- en snijbloementuin. In de gehele tuin zijn bijzondere heesters en bomen geplant. Soms worden die als leiboom gevormd, want in een smalle tuin moet je je soms beperken.
Tuin De Dwerg (tuinenmiddenbrabant.nl)
 

Hof ‘t Einde te Loon op Zand

Aan het einde van de Bergstraat staat een riet gedekt huis, te herkennen aan de gigantische treurwilg ervoor. Achter het huis wacht een verrassing. Namelijk een boeiende, bloeiende bijzondere tuin met veel vaste planten, mooie heesters, geurige rozen, de vijver, een grassenborder die in het najaar voor spektakel zorgt en sinds voorjaar 2023 vindt u in het hart van onze tuin een "Alpaca paradijs". De strak geknipte hagen en poorten van beuk omlijsten de diverse doorkijkjes naar een mooi tuinbeeld of het landschap. Bijzondere volwassen bomen, nog stammend uit de oude tuin, geven rust op deze 5.000 m2.
www.hofteinde.nl
 

De Tuynkamer te ’s Gravenmoer

Deze tuin is door de jaren heen van een boerderijtuin uitgegroeid naar een echte liefhebberstuin van 2700 m2 die cottage-achtig aandoet. De Tuynkamer heeft naast een lange bordertuin ook diverse tuinkamers met elk een andere sfeer. Een barok rozenprieel, een Engelse rozentuin, een vijvertuin met grassen, een blauw-gele bordertuin, een vlammende border en een rustieke tuin in sobere grijstinten.
www.tuynkamer.eu
 

Tuinreis 18 – 21 augustus 2023 in Vlaanderen

4 volle dagen tuinen bezoeken!

In België weet men het nodige van tuinieren. Honderden open tuinen vormen daar het levende bewijs van. Van diep tot in Limburg tot aan het topje van Vlaanderen openen liefhebbers namelijk hun deuren voor bezoekers.
Wij kozen voor een reeks tuinen in Vlaanderen, de één nog mooier dan de andere.
Tijdens deze tuinreis bezoekt u op een relaxte manier 2 tot 3 tuinen per dag.
De afstanden met de bus zijn te overzien en in de tuinen staat meestal de koffie voor u klaar.

Het tuinenprogramma (onder voorbehoud van eventuele wijzigingen):
1e dag: Tussen bos en vijver, De Pokertuin, Meirlaenhof.
2e dag: d’Oude Linde, vrije tijd in Gent of Brugge, Chris Ghyselen.
3e dag: Bijsterveld, Vrije tijd in Damme, Kasteel Oostkerke.
4e dag: Kwekerij en tuin ‘In Goede Aarde’, The Hidden gardens, Tielens en Tielens.

Bij de reis is inbegrepen:
-Vervoer per luxe touringcar, bemand door een ervaren chauffeur.
-Begeleid door op tuingebied deskundige reisleiding.
-Drie nachten verblijf in het 4**** Best Western Premier Keizershof Aalst op basis van halfpension.
-Programmaboekje met tuinbeschrijvingen.

Niet inbegrepen:
-Entrees geschat op € 75,-
-Lunches geschat op € 15,- per dag.
-Kosten van verzekeringen en persoonlijke uitgaven.

In overleg met Gardentours wil Francien Koolen regelen dat we zoveel als mogelijk gezamenlijk kunnen aansluiten bij een busreis in 2023.
Bij voldoende deelname behoort opstapplaats Deurne tot de mogelijkheden.
Opgave dient rechtstreeks bij Gardentours plaats te vinden en graag een cc van je aanmelding naar francienkoolen49(at)gmail.com
Als je de kamer met iemand wilt delen moet je de twinkamer boeken.
Gardentour heeft nu nog voldoende ruimte om een grote groep van ons in dezelfde reis te plaatsen. Wel graag snel boeken.
Tuinreis naar Vlaanderen | vanaf € 530,- | Garden Tours