Deurne/Venray

Tuinreizen, met gelijkgestemden de mooie tuinen bezoeken.

Ieder jaar organiseert Groei&Bloei Deurne/Venray een of meerdere tuinreizen, waaronder meestal ook een meerdaagse reis naar tuinen in het buitenland. Inspirerende reizen onder leiding van een ervaren tuinexpert met gelijkgestemde mensen (vaak uit de omgeving).

Eendaagse tuinreis 8 juli 2023, tuinen in Midden-Brabant

Zaterdag 8 juli organiseerde de werkgroep tuinen een eendaagse tuinreis naar Midden-Brabant. We bezochten drie tuinen (zie verder) in de driehoek Den Bosch/Tilburg/Breda.
Ondanks het zeer warme weer, hebben de deelnemers volop genoten van de 3 prachtige tuinen (maar soms waren de stoelen in de schaduw ook heel uitnodigend).

De foto’s van de tuinen staan op de fotopagina.
 

Tuin De Dwerg te Drunen

Het zonnige zuid-terras achter het huis is in de zomer de plek voor een mooie collectie kuipplanten. Vandaaruit kun je de lange smalle tuin, verdeeld in diverse tuinkamers, gaan ontdekken. Zo kom je in de rozentuin met roze bloeiende "Bonica" rozen en vervolgens in de kleurige bloementuinkamer. Weer verderop in de tuin houdt Mijnheer Haan overzicht over zijn kippen harem. En als laatste kom je in de groenten-, fruit- en snijbloementuin. In de gehele tuin zijn bijzondere heesters en bomen geplant. Soms worden die als leiboom gevormd, want in een smalle tuin moet je je soms beperken.
Tuin De Dwerg (tuinenmiddenbrabant.nl)
 

Hof ‘t Einde te Loon op Zand

Aan het einde van de Bergstraat staat een riet gedekt huis, te herkennen aan de gigantische treurwilg ervoor. Achter het huis wacht een verrassing. Namelijk een boeiende, bloeiende bijzondere tuin met veel vaste planten, mooie heesters, geurige rozen, de vijver, een grassenborder die in het najaar voor spektakel zorgt en sinds voorjaar 2023 vindt u in het hart van onze tuin een "Alpaca paradijs". De strak geknipte hagen en poorten van beuk omlijsten de diverse doorkijkjes naar een mooi tuinbeeld of het landschap. Bijzondere volwassen bomen, nog stammend uit de oude tuin, geven rust op deze 5.000 m2.
www.hofteinde.nl
 

De Tuynkamer te ’s Gravenmoer

Deze tuin is door de jaren heen van een boerderijtuin uitgegroeid naar een echte liefhebberstuin van 2700 m2 die cottage-achtig aandoet. De Tuynkamer heeft naast een lange bordertuin ook diverse tuinkamers met elk een andere sfeer. Een barok rozenprieel, een Engelse rozentuin, een vijvertuin met grassen, een blauw-gele bordertuin, een vlammende border en een rustieke tuin in sobere grijstinten.
www.tuynkamer.eu