Deurne/Venray

Lezing 14 september 2022, ‘Hulp voor bijen’ door imker Marianne Meijboom

Op woensdag 14 september 2022 starten we onze lezingencyclus 2022-2023 met een lezing over ‘Hulp voor bijen’ door imker Marianne Meijboom.

Het gaat niet goed met onze bijen. In deze lezing over ‘Hulp voor bijen gaat Marianne Meijboom dieper in op de verschillende bijen die in Nederland voorkomen en hoe deze bijen geholpen kunnen worden. Wat zijn de verschillen tussen honingbijen en wilde bijen? Welke planten kunnen helpen bij het vergroten van het voedselaanbod van nectar en stuifmeel en welke planten niet? Hoe nestelen bijen en hoe kun je nestgelegenheid creëren? Wat is een goed bijenhotel en waaraan moet je denken bij het plaatsen van een bijenhotel? Hoe kun je soorten helpen die in de grond nestelen? Al deze vragen zullen tijdens deze lezing aan bod komen.

Marianne is sinds 2015 imker en voorzitter van de imkersvereniging in Wageningen. Naast honingbijen heeft zij een grote voorliefde voor wilde bijen. Zij is werkzaam bij de Nederlandse Bijenhouders Vereniging op de thema’s biodiversiteit en bijengezondheid. 

De lezing wordt gehouden in het Gerardushuis Walsberg Parkstraat 2 Deurne 20.15 uur. De avond is gratis voor leden van Groei & Bloei Deurne/Venray, niet-leden 4 euro.