Deurne/Venray

Nieuwsbrief december 2022

Kerstavond 14 december 2022, Kerstdemo

Deze avond (traditiegetrouw) een Kerstdemo, deze keer met Karin Nooijen – van Sleeuwen. Zij stelt zichzelf voor:
“Mijn naam is Karin Nooijen – van Sleeuwen, ik ben het gezicht achter ‘Bloemen & meer…  Karin van Sleeuwen’.
Mijn vakdiploma heb ik behaald als ‘Gespecialiseerd Beroepsbeoefenaar Vakbloemist’. Ik heb hiervoor 4 jaar de opleiding aan het Helicon in Nijmegen gevolgd en daarna nog 2 jaar een gespecialiseerde opleiding aan Helicon in Vught.
In 2001 ben ik officieel begonnen met mijn eigen bloemenwinkel in het centrum van Boekel. Ondertussen heb ik na 18 jaar het roer omgegooid en werk ik enkel op bestelling en afspraak vanuit mijn atelier. Hier heb ik me gespecialiseerd in kantoor & interieurbeplantingen, het groenstylen van huizen, maar ook rouwbloemwerk, bruidsbloemwerk, bloemabonnementen en workshops verzorg ik graag voor de particuliere en zakelijke markt.”

Karin zal 7 bloemstukken maken die na de kerstdemo worden verloot.

Alle bezoekers kunnen bij binnenkomst loten kopen (1 euro per stuk / 6 loten voor 5 euro). We beginnen woensdag 14 december 2022 om 20.00 uur; Gerardushuis, Parkstraat 2, 5752 AP Deurne. 
 

Zuid Nederlands Kampioenschap Bloemschikken bij Groei & Bloei afdeling Deurne/Venray

Zondag 6 november organiseerde onze afdeling in samenwerking met de leerlingen van het Hub Van Doorne College en de regionale werkgroep “bloem” het 36e Zuid Nederlands Kampioenschap Bloemschikken. 
Het is een fantastische dag geworden. Enthousiaste deelnemers, veel publiek tijdens de openingsuren en bij de demonstraties bloemschikken en bij de markt. De foto’s op de site spreken voor zich.
Het was echter ook hard werken. Dank aan Willy Nouwen voor de vele dagen/weken voorwerk, zonder haar was het ons niet gelukt. Dank ook aan de 19 vrijwilligers en bestuursleden die zaterdag en zondag van 7.30 uur tot 17.30 uur vele uren in touw waren. Het was misschien wat veel, maar we kunnen terugkijken op een geweldig evenement
De sfeerfoto’s en werkstukken op de fotopagina spreken voor zich.
Op de foto boven de winnares van de ere-klasse tevens kampioen 2022 Maria Hendrikx, lid van Groei & Bloei Asten/Someren.
 

We danken ook het schoolteam (foto) o.l.v. Ine Rademakers en de leerlingen van het Hub van Doorne College die de hele dag gezorgd hebben voor koffie, thee en voortreffelijke lunch.
Het Eindhovens Dagblad heeft verslag gedaan in de krant op 7 november en er is ook een film met interviews van DMG Deurne op hun website Deurne Media Groep | Al het nieuws uit de regio Deurne (dmgdeurne.nl)
 

Het jaar 2022, een terugblik

Met de Kerstdagen in het vooruitzicht en daarna de overstap naar het nieuwe jaar past een terugblik op 2022. Het was een mooi, levendig, druk verenigingsjaar. 
Daar zag het in januari nog niet naar uit. De Nieuwjaarsreceptie en de lezing van januari moesten geannuleerd worden, omdat opnieuw het corona-virus ons allen binnen hield. Maar vanaf maart mochten we weer los en zijn we de lezingencyclus direct weer gestart. In die maand ook de ingehaalde algemene ledenvergadering waarin we afscheid hebben genomen van voorzitter Francien Koolen en jubilarissen 2020 en 2021 hebben mogen feliciteren.
 

In mei konden we ook weer onze Plantenmarkt-Tuinmarkt organiseren. De gemeente verraste ons een maand vooraf dat de Markt niet beschikbaar was, maar we hebben met elkaar op en rondom het Martinetplein een gezellige markt weten neer te zetten.
Onze afdeling Deurne/Venray heeft met ruim 40 leden, en mooie bus vol, op 27 mei 2022 Gardenista bezocht. De afdeling betaalde de busreis en de entreegelden om het gemis in corona-tijd te verzachten.  Het festival vond plaats op de historische buitenplaats ‘Den Alerdinck’ in Laag Zuthem vlakbij Zwolle.
 

In de Nationale Tuinenweek organiseerde Groei & Bloei afdeling Deurne/Venray op zondag 26 juni 2022 van 10.00 tot 16.00 uur een “Opentuinendag”. In Milheeze, Bakel en Rips konden 7 tuinen bezocht worden. Tuinen van particulieren of vrijwilligers zoals de IVN-tuin in Bakel. De foto’s op de fotopagina zijn de moeite van het bekijken waard.

Dat geldt ook voor de foto’s van de buitenlandse tuinreis. Samen met afdeling Breda hebben een aantal leden genoten van een vijfdaagse reis van 17 t/m 21 juni 2022 naar Hertfordshire, een gebied even ten noorden van Londen. Ze bezochten privétuinen, tuinen rond indrukwekkende landhuizen en een kwekerij.

De eendaagse reis in juli had te weinig deelname om door te gaan. De agenda was voor velen waarschijnlijk te vol. We zagen immers overal dat activiteiten ingehaald leken te moeten worden na de lock -down- periodes in 2020 en 2021. Aan de tuinbezoeken in de omgeving werd wel deelgenomen.
 

Tenslotte als een kers op de taart was er op 6 november het Zuid Nederlandse Bloemschikkampioenschap. Met 20 vrijwilligers uit onze afdeling, de regionale werkgroep Bloem en de leerlingen van het Hub van Doorne-college samen, hebben we er een fantastisch evenement van gemaakt waar we met plezier op terug kunnen kijken.

En als ik dit schrijf hebben we ook nog een mooie kerstavond met traditiegetrouw een demonstratie kersstukken maken voor de boeg.
Na een valse start in januari en februari is 2022 toch een mooi actief verenigingsjaar geworden. Dank voor ieders hulp daarbij, dank voor de belangstelling.
 

Het bestuur wenst u allen hele fijne kerstdagen en een bloeiend, kleurrijk 2023. We ontmoeten u graag ook bij de nieuwjaarsbijeenkomst op woensdag 11 januari 2023.