Deurne/Venray

Nieuwsbrief juni 2024

8 en 9 juni Plantenfestijn Appeltern

(50% korting voor max. 2 personen op vertoon van ledenpas)

Het hele jaar door is er in Appeltern volop aandacht voor het ontwerp en de inrichting van tuinen. De meer dan 200 verschillende voorbeeldtuinen spelen daarbij een grote rol. Tijdens het weekend van het Plantenfestijn staan de planten van diverse gespecialiseerde en bevriende kwekers twee dagen lang extra in de schijnwerpers!

De Planten Promenade
Elke van de 200 tuinen in Appeltern heeft een ander beplantingsplan. Daarnaast is er de 10.000 vierkante meter grote Nationale Vaste Plantentuin. In elk hoekje van het park zijn dus al ontelbare plantcombinaties en plantconcepten te zien. Maar tijdens het Plantenfestijn komen er nog heel veel soorten bij. De centrale Lindenlaan wordt omgetoverd tot een feestelijke Planten Promenade. Tientallen kwekers zijn te gast om hun mooiste plantencollecties te laten zien en te koop aan te bieden.

Er is een tijdelijke Noviteiten Border waar alle nieuwe soorten gecombineerd gerangschikt zijn. De noviteiten zijn natuurlijk te koop bij stands van de kwekers.

GROEI & BLOEI paviljoen
Vorig jaar werd het Groei&Bloei paviljoen wat op De Floriade stond, herbouwd in Appeltern. Er werd ook een echte Groei & Bloei tuin bij aangelegd. De 'eigen' plek op Bloemenpark Appeltern wordt nu gebruikt om activiteiten te organiseren. Die dagen is er ook een wedstrijd voor bloem -schikers waar onze club aan deelneemt o.l.v. Willy Nouwen 

Programma Appeltern Plantenfestijn 2024 zie: website appeltern.nl
 

Ontvangst nieuwe leden, 19 juni

Woensdagavond 19 juni. Bijeenkomst voor leden die in 2022, 2023 of 2024 lid zijn geworden van de vereniging.

Onze afdeling Deurne/Venray heeft ca 120 leden en een kwart daarvan is de afgelopen 3 jaar lid geworden. Het bestuur wil graag met hen kennis maken en gelegenheid geven om ook elkaar te leren kennen. Deze jonge leden zijn met introducé van harte welkom op woensdagavond 19.30 uur voor een tuinbezoek in Vlierden. De leden die het betreft hebben een persoonlijke uitnodiging ontvangen.

Aan- en afmelden bij de secretaris (uiterlijk 1 juni) : groeienbloei.ahouben(at)gmail.com

Zondag 23 juni, Opentuinendag Deurne en Vlierden

Zes mooie tuinen van echte plantenliefhebbers zijn deze zondag geopend van 11 tot 17 uur. Uiteraard is iedereen welkom, de toegang is gratis.

De volgende tuinen in Vlierden en Deurne kunnen bezocht worden:

Fam. Verbaarschot, Vloeieindseweg 5, 5753 PL Vlierden
Fam. van Erp, Vlierdenseweg 161, 5756 AA Vlierden
Fam. Rutten, Vlierdenseweg 140, 5756 AC Vlierden
Fam. Damen, Kuilvenweg 6, 5752 RR Deurne-Walsberg
Fam. Manders, Bruggenseweg 5a, 5752 SC Deurne
Fam. van Dam, Peelklamp 8, 5751 RC Deurne

Meer info over de tuinen op de pagina Tuinbezoeken 2024.

Na de Opentuinendag "pauzeren" we even tot september. We wensen u allen een hele fijne vakantie!