Deurne/Venray

Tuinbezoeken aan tuinen van leden, aparte tuinen en kwekerijen.

Groei&Bloei Deurne/Venray is een actieve vereniging met verschillende activiteiten.
Zo bezoeken we in het tuinseizoen regelmatig tuinen. Soms zijn dat tuinen van leden (het is altijd leuk, leerzaam en vooral gezellig om bij andere tuiniers te kijken), soms ook andere tuinen in de omgeving of een kwekerij.
Alle leden van Groei&Bloei Deurne/Venray kunnen de tuinen bezoeken, maar het is wel nodig om je daar steeds apart voor aan te melden. De tuineigenaren hebben dan van tevoren een idee op hoeveel mensen ze kunnen rekenen. Het is voor jou een kleine moeite om je aan te melden en voor de organisatoren een hele hulp. In de nieuwsbrief staat steeds hoe je je aan moet melden.
Eventuele kosten voor entrees en de kosten voor het vervoer (we gaan voornamelijk met eigen auto’s) worden hoofdelijk omgeslagen.
 

25 maart zaterdagmiddag bezoek Dahliakwekerij in Zeilberg

Op zaterdag 25 maart (14.00 uur) brengen we een bezoek aan Dahliakwekerij Berkvens, Kulertseweg 14 in Zeilberg/Deurne.
We krijgen een uitgebreide uitleg van het ontstaan van het bedrijf en de verschillende werkzaamheden het jaar rond. Daarna brengen we een bezoek aan de kwekerij zelf.
Er vinden op het bedrijf een tweetal (opvolgende) activiteiten plaats. In het vroege voorjaar (rondom april) worden Dahliaknollen op bedden met turf gelegd waarna ze, onder invloed van warmte, scheuten maken. Deze scheuten worden geoogst en in kistjes met wit zand gestoken om te laten wortelen. Deze gewortelde stekken gebruiken ze op hun eigen bedrijf, maar worden ook aan andere kwekers geleverd.
Na half mei worden de bewortelde stekken uitgeplant zodat eind van het jaar Dahliaknollen geoogst kunnen worden.

We zien jullie graag op 25 maart om 14.00 uur. 
Omdat de familie Berkvens graag wil weten op hoeveel mensen ze ongeveer kunnen rekenen, vragen we jullie je op te geven voor woensdag 15 maart bij Hettie van Beek. Bij voorkeur per email: hettievanbeek@gmail.com of telefonisch 0493-313352.

Je kunt op eigen gelegenheid naar de Dahliakwekerij toe gaan.

Als je een indruk wilt krijgen van de variëteit aan Dahlia’s kijk dan op hun site: www.dahliashop.nl wat voor mooie Dahliasoorten ze er allemaal kweken. Via deze site kan ook de particulieren tuinbezitter Dahlia’s bestellen.