Deurne/Venray

Plantenruildagen, maak tuinliefhebbers blij met je overtollige planten.

Leden van Groei&Bloei gooien geen planten weg, maar maken anderen daar blij mee! Soms heb je planten in je tuin die wat enthousiaster groeien dan de planning is. Of je wilt een gedeelte van je tuin opnieuw inrichten en sommige planten passen niet meer in het nieuwe plaatje. Dus heb je planten over.

Ieder jaar organiseert Groei&Bloei Deurne/Venray daarom in april en oktober Plantenruildagen. De planten die je over hebt, kun je daar (gratis) aanbieden aan andere Groei&Bloei-leden en natuurlijk kun je zelf andere planten meenemen. Een perfecte manier om anderen blij te maken met jouw planten. En zelf verrassende ontdekkingen te doen.
 

 

Plantenruil zaterdag 15 april 2023

Op zaterdag 15 april organiseren we weer een plantenruildag.

We beginnen om 10.30 u in de tuin van de familie Schalk, Aarle-Rixtelseweg 10, 5761 PV Bakel

Toelichting: De gang van zaken is de meesten bekend: we zamelen eerst alle meegebrachte planten in om ze daarna aan de liefhebbers uit te delen.
Iedereen kan op een eenvoudige manier planten inbrengen: ze hoeven niet te worden opgepot of van naam te worden voorzien. Wel is het prettig als het handzame, losse planten zijn en niet hele plaggen. Alle planten zijn welkom, maar het is belangrijk dat er geen woekeraars bv. Zevenblad tussen zit. Ook als je geen planten inbrengt ben je toch welkom. Er zijn altijd planten genoeg.
De plantenruil is een mooie gelegenheid om anderen blij te maken met jouw overtollige planten en om je borders aan te vullen met wat extra planten.

Hieronder een fotocollage van de plantenruil op 8 oktober 2022