Plantenruildagen, maak tuinliefhebbers blij met je overtollige planten.

Leden van Groei&Bloei gooien geen planten weg, maar maken anderen daar blij mee! Soms heb je planten in je tuin die wat enthousiaster groeien dan de planning is. Of je wilt een gedeelte van je tuin opnieuw inrichten en sommige planten passen niet meer in het nieuwe plaatje. Dus heb je planten over.

Ieder jaar organiseert Groei&Bloei Deurne/Venray daarom in april en oktober Plantenruildagen. De planten die je over hebt, kun je daar (gratis) aanbieden aan andere Groei&Bloei-leden en natuurlijk kun je zelf andere planten meenemen. Een perfecte manier om anderen blij te maken met jouw planten. En zelf verrassende ontdekkingen te doen.

Plantenruil zaterdag 9 oktober

Op zaterdag 9 oktober kunnen we gelukkig (zoals het er nu naar uit ziet) weer een plantenruildag organiseren.

We beginnen om 10.30 u in de tuin van de familie Schalk, Aarle-Rixtelseweg 10, 5761 PV Bakel

Toelichting: De gang van zaken is de meesten bekend: we zamelen eerst alle meegebrachte planten in om ze daarna aan de liefhebbers uit te delen.
Iedereen kan op een eenvoudige manier planten inbrengen: ze hoeven niet te worden opgepot of van naam te worden voorzien. Wel is het prettig als het handzame, losse planten zijn en niet hele plaggen.
De plantenruil is een mooie gelegenheid om anderen blij te maken met jouw overtollige planten en om je borders aan te vullen met wat extra planten.

Omdat de Plantenruil een z.g. doorlooplocatie buiten is, heb je daar geen Coronatoegangsbewijs voor nodig. Wel vragen we je om anderhalve meter afstand tot elkaar te houden.

Vacature zaaien Plant van de Maand

Het zaaien en stekken van de Planten van de Maand gaat John Bax helaas niet meer doen.

John is verhuisd en heeft te weinig ruimte om hiervoor te zorgen.

Hij wil wel nog de omschrijving van de planten voor zijn rekening nemen.

We zijn nu op zoek naar iemand die het zaaien en/of stekken van planten van John wil overnemen (we hebben nu nog wat voorraad aan planten). Vaak moet er ook verspeend of opgepot worden.

Dat gebeurt regelmatig door degene die voor de verdere opkweek zorgt.

In ‘normale’ jaren delen we 6 keer per jaar een plantje uit op de ledenavond. Dan hebben we ongeveer 60 plantjes nodig. Onkosten worden natuurlijk vergoed.

Heb je interesse om dit te doen of heb je nog vragen, neem dan contact op met Leendert Brouwer tel: 0478 – 584342, e-mail: leendertbrou(at)gmail.com