Bestuur Groei&Bloei afdeling Deurne/Venray

contact: info(at)deurne.groei.nl

Hieronder zie je de bestuursleden van Groei&Bloei Deurne/Venray. Uiteraard met een foto, zodat je ze bij een bijeenkomst gemakkelijker aan kunt spreken. En met hun antwoorden op 5 groen-vragen.

Francien Koolen-Aarts, 0493-315262, mfkoolenaarts-c(at)telfort.nl

1. Hoe belangrijk is groen in jouw leven?
Groen is de kleur van het hart en groen is één van mijn passies.

2. Wat vind je een bijzondere tuin die iedereen eigenlijk eens gezien moet hebben?
The lost gardens of Heligan in Cornwall, Zuid West Engeland.

3. Als je nog maar een minituintje zou hebben, welke 3 planten mogen dan beslist niet ontbreken?
Helleborus, voorjaarsverwilderingsbolletjes en Salvia uliginosa.

4. Als je een mooi budget had, wat zou je dan aan het groen in je woonplaats verbeteren?
De bermen en randen van akkers vol met wilde bloemen.

5. Vertel eens iets verrassends over jezelf.
Naast groen is kunst een grote passie voor mij en vooral alles wat met papier te maken heeft.

Anja Houben, 06 53710836, groeienbloei.ahouben(at)gmail.com

1. Hoe belangrijk is groen in jouw leven?
Groen is heel belangrijk in mijn leven , ik kan er zo van genieten, elk jaargetijde is bijzonder.

Ik vind de tuin van "Jan" bij mij in de buurt erg mooi.

Hortensia's, Camelia, kleine boom.

Ik zou in de "wadi" bij mij in de wijk, mooie bomen planten en er een gezellig bankje neer zetten.

5. Vertel eens iets verrassends over jezelf.
Ik vind het leuk om van niets, iets maken.

Jeanet van Hylckama Vlieg, 0493-380840, jvanhylckamavlieg(at)kpnmail.nl

Leendert Brouwer, 0478-584342, leendertbrou(at)gmail.com, werkgroep Tuinclub

Groen geeft rust.

Combinatie van Bomen, Heesters en gazon.

Rode Beuk, Hortensia, Skimmia.

Meer rozen als entree van het dorp.

5. Vertel eens iets verrassends over jezelf.
Ik ben een grote fan van Lanz Buldog tractoren.

Antoinette Knoet-Michels, 06 15077493,  aknoetmichels(at)hetnet.nl

1. Hoe belangrijk is groen in jouw leven?
Een groene omgeving zorgt voor balans in het leven. Groen geeft mij rust in het hoofd!
In algemene zin staat “Groen” voor gezondheid in breed perspectief: zowel een gezonde leefomgeving voor iedereen als persoonlijk.

Iedere tuin heeft altijd verrassingen. Eigenlijk kan ik alle tuinen adviseren waar je voelt dat een liefhebber aan de slag is.

Een minituin sluit bomen uit. Dan zal er bij mij zeker een vlinderstruik, Echinacea en een witte roos in staan

Vooral heel veel meer straatbomen. Meer lanen zouden fantastisch zijn! Perken aanvullen met vaste planten/bloemen. Bermen inzaaien met inheemse planten en uiteraard als het even kan “tegels eruit, plant erin”.

5. Vertel eens iets verrassends over jezelf.
Iedereen is uniek en toch zo gewoon. Wat is dan de verrassing? Ik zou het niet weten.

Henny Linders, 0493-311463, hlinders(at)hotmail.com, werkgroep Plantenmarkt

1. Hoe belangrijk is groen in jouw leven?
Groen in het algemeen en de natuur in het bijzonder zijn zeer belangrijk in mijn leven, als we die niet voldoende in stand houden gaat alles naar de knoppen.

De tuinen van Dina Deferme in Hasselt en van Laura Dingenmans in Heerle zijn zeer de moeite waard.

Hosta's, varens en clematis zijn zeer de moeite waard.

Als er budget zou zijn dan zou het mooi zijn om Het tuinpad van mijn vader (wat in een ver gevorderd stadium is) aan te kleden met planten en (fruit)bomen uit grootmoeders tijd.

5. Vertel eens iets verrassends over jezelf.
Aangezien mijn tuin niet zo groot is, en ik toch veel planten wil plaatsen ben de laatste tijd meer bezig met verticaal tuinieren. Dit is heel aantrekkelijk en je kunt heel veel planten kwijt.

Willy Nouwen, 0493-529261, wnouwen(at)onsbrabantnet.nl, werkgroep Bloemschikken

1. Hoe belangrijk is groen in jouw leven?
Groen maakt voor mij de wereld vrolijk en kleurig, dus heel belangrijk.

De grachtentuinen in Amsterdam. Zo bijzonder om te zien wat er op een klein stukje voor mogelijkheden zijn.

Ampelopsis, Irissen en Gaura.

Coniferen eruit en beplanten wat bij de omgeving past.

5. Vertel eens iets verrassends over jezelf.
Geef niets om kamerplanten.

John Bax (geen bestuurslid), 06 81590047, johnbax43(at)gmail.com, Webmaster