Deurne/Venray

Tuinreizen, met gelijkgestemden de mooiste tuinen bezoeken.

Ieder jaar organiseert Groei&Bloei Deurne/Venray een of meerdere tuinreizen, waaronder meestal ook een meerdaagse reis naar tuinen in het buitenland. Inspirerende reizen onder leiding van een ervaren tuinexpert met gelijkgestemde mensen (vaak uit de omgeving).
 

Zesdaagse tuinenreis 2018 naar Schotland

Zesdaagse tuinreis naar Oost-Schotland van zondag 10 t/m vrijdag 15 juni 2018
Garden Tours had voor ons een keuze gemaakt uit de mooiste tuinen van de streek; ook planden we een bezoek aan de historische stad Edinburgh.
We hebben de volgende tuinen en kastelen bezocht: Lennel House, Shepherd House, Broadwoodside, Kailzie Gardens, Portmore Gardens, Carolside, Floors Castle. Daarnaast natuurlijk ook de stad Edinburgh.

We zijn heen en teruggegaan met een nachtboot van DFDS SEAWAYS (IJmuiden -New Castle-upon-Tyne v.v.) 
Om te vermijden dat we zelf vervoer van Deurne naar IJmuiden moesten regelen, hebben we voor de hele reis een Nederlandse bus besproken die ons in Deurne ophaalde en ook weer terugbracht. We verbleven drie nachten in hotel Macdonald Cardrona nabij Peebles.
 

Eendaagse tuinenreis Midden-Nederland

Op zaterdag 28 juli 2018 was onze eendaagse tientjesreis naar Midden Nederland. 
We bezochten achtereenvolgens de volgende tuinen:
Op de Haar van John en Joyce Ramsbotham in Hoevelaken, een unieke tuin in een historisch rabattenbos (verhoogd veen) met ruim 4500 verschillende planten, bomen en heesters, waaronder veel bosplanten en schaduwplanten

De tuin van Ampie Bouw in ’t Harde. Geïnspireerd door het Oostenrijkse landschap legde Ampie Bouw een prachtige tuin aan met meer dan 1000 verschillende bloemen en planten.
De tuin torent meer dan 15 meter boven ’t maaiveld uit en staat dan ook bekend als Ampies Berg.
Prachtige bloeiende planten worden afgewisseld met grote vijverpartijen en complete watervallen. 

Fantasietuin in Oldenbroek. Al meer dan 25 jaar zijn Beerd en Jenny van de Put bezig om van een vlak stuk grond een verrassende en inspirerende tuin te maken. Naar Engelse voorbeelden zijn verschillende follies gebouwd en geeft het geheel een Aziatische uitstraling. De grote verzameling tropische kuipplanten samen met de waterpartijen, beekjes, grotten en rotspartijen doen denken aan een ver vakantieland.
Het hoogteverschil van +/- 15 meter zorgt voor een afwisselend en spannend geheel.
Een groot deel van de tuin ligt meer dan 3 meter onder het maaiveld.