Deurne/Venray

Nieuwsbrief mei 2020

We hopen dat het goed gaat met jou en met je naasten in deze bijzondere en voor velen moeilijke tijd. Mocht jezelf of een van je naasten te maken hebben (gehad) met het Coronavirus dan wensen we je een voorspoedig en algeheel herstel.
 

Alternatief voor de afgelaste Plantenmarkt-Tuinmarkt 2020!

Het verbod op evenementen (nu uitgebreid tot 1 september) betekende ook dat we de 42e editie van de Plantenmarkt-Tuinmarkt hebben moeten annuleren. Heel jammer, maar gegeven de gezondheidsrisico’s ook heel begrijpelijk.
Maar er is nu de gelegenheid om de marktdeelnemers uit onze directe omgeving zelf op te zoeken. Je bent op een aantal adressen van harte welkom!

Omdat voor een aantal bedrijven deze periode economisch heel zwaar is en omdat ook een aantal hobbyisten veel plantenmateriaal over houden heeft het bestuur de marktdeelnemers in de directe omgeving van Deurne benaderd met de vraag of zij ook verkopen aan huis/bedrijf. Wij nodigen jullie van harte uit ze te bezoeken en voel je vrij je vrienden en kennissen ook te informeren over deze mogelijkheden.

Hieronder vind je een overzicht. Uiteraard wordt bij verkoop rekening gehouden met de RIVM-regels waarvan in deze situatie de belangrijkste: het bewaren van voldoende afstand en gepast betalen als het niet contactloos kan.
 

Dagelijks open

Firma Wijnen, Waardjesweg 9, Asten.. https://www.anthuriumkwekerij.com

Let op: niet afslag tuincentrum maar de kwekerij. De naam staat op de schuur. Het bedrijf heeft nu geen export en verkoopt aan particulieren. Alle werkdagen van 8-12 uur en 13-17 uur en zaterdags van 8 tot 14 uur. Laten bezorgen kan ook!
 

Penninx-Jonker, Eikenlaan 24, Liessel. https://www.penninx-jonker.nl

Kwekerij van perkplanten en snijbloemen en bloemenwinkel.
Alle dagen open van 8.00-18.00 uur. Zondag 10-16 uur.
 

Niels van den Elsen verkoopt rots- en vetplanten in Gemert.
Zodra de regels versoepelen gaat de verkoop weer open. Op de website www.vlindersafari.nl/informatie vind je alle informatie.
 

Op afspraak

John van de Broek, tomatenplanten, pepers en paprika’s, kruiden en vaste planten. Woonplaats De Rips. Op afspraak op zaterdag 2 mei 06-22 80 95 50
(jaarlijkse standplaats op de hoek van de markt schuin t.o. kerk) 
 

Ria van der Aa heeft vaste planten in de verkoop. Woonplaats Geldrop.
Afspraak 06-11 40 76 36
 

Jan van Haandel verkoopt Agapanthus. Woonplaats Deurne. Afspraak 06-53 32 34 69. 

Ellie Pijnenburg biedt rots- en vetplanten aan. Woonplaats Deurne. Afspraak 06-12 58 99 12

Aurea BV verkoopt nu ook aan particulieren. http://www.waterplantgigant.nl/

Ruim assortiment vijver en waterplanten. Adres Kranebrakenseweg 10 De Mortel. 
Verkoop op afspraak 06 22 40 40 43
 

Blijft allen gezond en geniet van je eigen tuin!