Deurne/Venray

Nieuwsbrief Maart 2020

De jaarvergadering van 12 februari

Na 16 jaar heeft Henny Linders tijdens de jaarvergadering van 12 februari afscheid genomen. Na het afhandelen van de reguliere punten van de jaarvergadering (die overigens door de leden allemaal goedgekeurd werden) stond voorzitter Francien Koolen uitgebreid stil bij de vele activiteiten die Henny in al de afgelopen jaren voor de vereniging heeft gedaan. Een van zijn belangrijkste verdiensten is toch wel het organiseren van de Plantenmarkt-Tuinmarkt. Uiteraard werd hem, in de beste Groei&Bloei-traditie, een prachtig cadeau aangeboden. Antoinette Knoet-Michels gaat de taak van Henny overnemen wat betreft de Plantenmarkt-Tuinmarkt.
Na afloop van de jaarvergadering werden 3 leden gehuldigd die 25 jaar lid zijn van de vereniging, Marijke Broerse, Peter van de Crommenacker en Miet Sonnemans.
De heer Jansen is 40-jarig lid maar kon niet aanwezig zijn, hij zal nog een attentie ontvangen.
 

Lezing 11 maart gaat niet door!

Na het zien van de oproep tot sociale onthouding van provincie Brabant heeft het bestuur besloten om de lezing van 11 maart (Kansen en bedreigingen van klimaatverandering op bomen) te annuleren.
We willen de kans op een Coronabesmetting zo klein mogelijk houden, dus is het beter om nu even niet bij elkaar te komen.
 

4 april 2020 Stinzentuin Valkenswaard

Let op, het bezoek aan de Stinzentuin in Valkenswaard is verplaatst naar 4 april 2020

Op 4 april 2020 bezoeken we de Stinzentuin in Valkenswaard. De tuin is zo bijzonder omdat het in de basis een stinzentuin is, met bollen en knollen aangeplant. Het beplantingsplan is van de hand van Trudi Woerdeman, het voormalige buurmeisje van mevrouw Van Best en Frans en Cocky Staals – van Cleef in de Stationsstraat (thans de Leenderweg). Trudi is kunsthistorica en gespecialiseerd in de aanleg van buitenplaatsen (De Warande in Laag Keppel in de Gelderse Achterhoek). Onder de monumentale bomen zijn circa 25.000 bolletjes en knolletjes van bijzondere stinzenplanten, waaronder botanische tulpen, de grond in gestoken. Dit is nog aangevuld met een zeer grote hoeveelheid, circa 6.000, vaste planten. Daardoor biedt de tuin, jaarrond een bloeimoment

Parktuin en theehuis "Venbergen" van mevrouw Van Best
Molenstraat 210 Valkenswaard.
Entree is 2 euro.
We vertrekken om 13.00 uur bij de Ossenbeemd.
Opgeven bij Hettie van Beek VOOR 1 APRIL, bij voorkeur per email, hettievanbeek(at)gmail.com / 0493 - 313352.
Als iemand lid is van de Nederlandse Tuin Stichting (kaartje meebrengen) gratis entree.
 

28 maart 2020 Actie Tegel eruit, Plant erin

Actie Tegel eruit, Plant erin zal plaats vinden op 28 maart 2020 van 10.00 uur tot en met 15.00 uur bij de Intratuin in Venray.
Er zijn een paar kleine wijzigingen in de spelregels:
– 1 tegel moet 30 bij 30 cm zijn (of totaal aantal tegels moet 30 bij 30 cm zijn)
– 1 tegel per huishouden
– 1 grote plant in ruil voor een tegel (in 2019 waren het 2 kleine planten)

Vrijwilligers voor onze stand 
We vragen nog wel enkele enthousiaste vrijwilligers om voor enkele uren onze stand bij Intratuin in Venray te bemensen. Regelmatig horen we van leden dat ze best bereid zijn om de vereniging te helpen, dus als je op 28 maart een paar uurtjes tijd hebt, laat het Anja Houben even weten via groeienbloei.ahouben(at)gmail.com, 06 53710836 
 

Voorjaarsactie: tuingereedschapset

Nieuwe leden krijgen als welkomstgeschenk een 7-delige ergonomische tuingereedschapset van Cellfast. De winkelprijs voor deze set ligt rond de 50 Euro. Bestaande leden kunnen deze set nu bestellen voor 37,50 Euro. Heeft u belangstelling: maak dan dit bedrag over op rekeningnummer NL88 RABO 0104145625 van KMTP Deurne/Venray o.v.v. voorjaarsactie. De set wordt dan afgeleverd bij een van de bestuursleden. U ontvangt hierover dan bericht.

Paasworkshops voor Alp d’Huezes

Een nieuw jaar met een geweldige uitdaging. Op 3 juni ga ik, Diny Gijsbers, samen met Angelique Vloet al wandelend de Alp d’Huez beklimmen. Op 4 juni, de dag daarna, gaan Thijs Corstiaans, Rinus Keijsers en onze Captain Mark Vloet als team al fietsend Samen op naar de top. 
Ik zie het voor ons allemaal als een grote sportieve uitdaging waar we hopelijk ook veel geld ophalen voor het KWF. Geld wat hard nodig is om onderzoek te bekostigen.
Als lid van Groei en Bloei heb ik samen met ons team geslaagde Kerstworkshops gegeven. Binnenkort gaan we Paasworkshops verzorgen. Mocht u het leuk vinden om een Paasstuk te schikken en tevens ons goede doel te steunen, dan kunt u zich telefonisch aanmelden bij Angelique Vloet nr. 06-12077616. We vragen hiervoor een bijdrage van € 25,-.

Paasworkshop bloemschikken, locatie Deltasingel Deurne
Vrijdagavond 19.30 uur, 20 maart en 3 april
Zaterdagochtend 10.00 uur, 21 maart en 4 april