Nieuwsbrief november 2019

Lezing 13 november 2019, ‘Kuip- en Kamerplanten’

Een interactieve lezing door Jan van der Kamp over kuip- en kamerplanten met een grote inbreng van de bezoekers.
De lezing gaat over de verzorging van kuip- en kamerplanten. Niet alleen een theoretisch verhaal, maar ook de (problematische) praktijk komt aan de orden. Afwisseling tussen verhaal, voorbeelden en praktijk. De leden bepalen een deel van de lezing zelf door vragen te stellen over hun eigen meegebrachte plant, foto van een eigen plant, of blad van een eigen plant. Breng dus vooral je plant mee waar je vragen over hebt!

De lezing wordt afgesloten door de kamerplant in de vrije natuur te laten zien en voor de bloemschikkers erbij te vertellen welk delen van de plant te gebruiken zijn voor bloemschikken.
Jan van der Kamp begon zijn loopbaan als bloembinder in de bloemsierkunst. Voordat hij als docent het bloemschikonderwijs instapte, werkte hij als bloemist in Den Haag. In Ede en Tsjechië heeft hij Vakscholen voor bloemsierkunst opgericht en diverse boeken geschreven voor het bloemschikonderwijs.

Op de Website: www.janvanderkamp.eu kun je meer over zijn werk te weten komen.

We beginnen woensdag 13 november 2019 om 20.00 uur; Gerardushuis, Parkstraat 2, 5752 AP Deurne.

Tuinenreis juli 2020 Cotswolds

Voorinschrijving voor onze vijfdaagse tuinenreis van 2 t/m 6 juli 2020 naar de Cotswolds in Engeland

Samen met de afdeling Groei&Bloei Cuijk hebben we in overleg met Garden Tours een mooie tuinenreis samengesteld. Vorig jaar bleven we wat meer in de buurt en bezochten we tuinen in West-Vlaanderen, nu plannen we weer een langere reis wat verder weg.
We gaan deze keer naar de prachtige tuinen in de Cotswolds in Centraal-Engeland. We reizen met eigen bus en gaan met de nachtboot van Hoek van Holland naar Harwich en vv. We hebben Piet Boersma, een ervaren gids met grote kennis van Engeland met zijn tuinen, bereid gevonden onze reisleider te zijn.

Voor de kosten moet u rekenen op ongeveer € 850,- pp inclusief hotel, ontbijt en diner, ook worden onderweg de lunches verzorgd. De prijs kan wat lager uitvallen, naarmate er meer deelnemers zijn. Voor eigen rekening zijn alleen uitgaven van persoonlijke aard en eventueel een reisverzekering.

Het deelnemersaantal is 23 per afdeling. De voorinschrijving voor leden van Groei&Bloei Deurne/Venray start 1 november 2019. U kunt zich daarvoor opgeven bij Mieke van Stratum , liefst per e-mail: mieke.vanstratum(at)gmail.com of 0493 315439. Het definitieve programma met inschrijfformulier ontvangt u in de maand december.

Bloemstuk voor Pompoendagen

Tijdens de herfstvakantie zijn bij museum Klok&Peel in Asten de pompoendagen geweest. Deze dagen hebben in het teken gestaan van 75 jaar bevrijding in Zuid-Nederland.
Onze bloemschikcoördinator en bestuurslid Willy Nouwen maakte dit jaar een van de grote bloemstukken op het terrein, zie de foto.