Nieuwsbrief december 2019

Kerstavond 11 december 2019, Kerstdemo door Ruud van Schie

Meesterbinder Ruud van Schie is een bloemkunstenaar pur sang. Hij gaat deelnemers laten zien wat de nieuwe trends zijn en wat er vooral actueel is op het gebied van bloemschikken.
Ruud van Schie komt uit Veghel en heeft in 1981 het diploma meesterbinder bloemsierkunst behaald. De hoofdactiviteit van Ruud is het maken van bloemwerk. Zijn specialiteiten zijn: Rouwbloemwerk, bruidswerk en objecten.

Tijdens de demonstratie zal zoveel mogelijk te zien zijn van de technieken en vormen. Startend met een lege ondergrond zal stap voor stap te zien zijn hoe een bloemstuk gemaakt wordt.
Niet alleen wordt getoond hoe men een mooi bloemstuk kan maken voor Kerst, de bezoekers leren vooral creatief omgaan met alle mogelijke materialen.

Alle bezoekers krijgen bij binnenkomst een gratis lot, na afloop van de avond worden de (hoogstwaarschijnlijk 7) bloemstukken verloot.

We beginnen woensdag 11 december 2019 om 20.00 uur; Gerardushuis, Parkstraat 2, 5752 AP Deurne.

Tuinenreis 5 dagen naar de Cotswolds

Groei&Bloei afdeling Deurne/Venray en Cuijk e.o. organiseren van donderdag 2 juli t/m maandag 6 juli 2020 een mooie tuinenreis naar de Cotswolds in Engeland.

Het programma ziet er in het kort als volgt uit:
Donderdag, 2 juli, vertrek vanaf de opstapplaatsen, incheck aan boord, afvaart Hoek van Holland
Vrijdag, 3 juli, vertrek richting Watterperry voor bezoek aan de tuin Waterperry Gardens.
Daarna een bezoek aan de tuin Broughton Grange Garden met ploughman’s lunch. Tenslotte vertrek naar Broughton Castle met een tour door het kasteel, hierna vertrek naar Cheltenham.
Zaterdag, 4 juli, vertrek naar Hidcote Manor Garden, al generaties lang een tuin die velen heeft geïnspireerd. Vervolgens naar Kiftsgate Court, een bijna even beroemde tuin. De lunch is hier voor u gereserveerd. Daarna rijden we naar Chipping Campden, hier vrije tijd voor een wandeling of om enkele van de vele winkeltjes te bekijken.
Zondag, 5 juli, in de morgen bezichtiging van Upton Wold, een rondleiding door de tuin met aansluitend een lunch in het potager restaurant. In de middag bezichtiging van The Barn de privétuin van Mr & Mrs Tom Stuart Smith.
Na de maaltijd bij de The Sun Inn (een heerlijk 2-gangen diner) vertrekt u naar Harwich voor inscheping aan boord.
Maandag, 6 juli, Ontbijtbuffet aan boord, ontscheping in Hoek van Holland en terugreis naar de opstapplaatsen

Reissom per persoon in een 2-persoonskamer
Vanaf 25 betalende deelnemers: € 840,-
Vanaf 30 betalende deelnemers: € 815,-
Vanaf 35 betalende deelnemers: € 795,-
Vanaf 40 betalende deelnemers: € 785,-

Uitgebreide info in onderstaande pdf, aanmeldformulier via Mieke van Stratum, E-mail: mieke.vanstratum(at)gmail.com

Lilian van Marrewijk, nieuwe docent bloemschikken

We hebben in Lilian van Marrewijk een nieuwe, ervaren en enthousiaste docent bloemschikken gevonden. Lilian gaat in het voorjaar de basiscursus Creatief met Groen verzorgen. Zij is jarenlang docent bloemschikken en groen-breed geweest bij het AOC-Limburg, nu bekend als Citaverde. Ongeveer 10 jaar geleden is ze overgestapt op het lesgeven in biologie. Toch miste zij het geven van bloemschiklessen dus toen Willy Nouwen vroeg of zij cursussen wilden gaan geven bij Groei&Bloei twijfelde zij geen moment en heeft meteen ja gezegd. Hopelijk ziet u haar binnenkort!

De data waarop Lilian de basiscursus Creatief met Groen gaat geven zijn:
Donderdag 20-2, 5-3, 19-3, 2-4 en 16-4-2020.
De cursus wordt gegeven in de Ossenbeemd in Deurne.
Aanvang 20.00 uur.
Uiteraard kun je je nu al opgeven. Maak dan het juiste bedrag over op rekening: IBAN NL88 RABO 0104 1456 25 t.n.v. K.M.T.P. afd. Deurne en vermeld de cursus, naam, adres, telefoonnummer en emailadres. Betalen is opgeven en meedoen

We bieden een all-inclusive mogelijkheid aan: voor leden € 77,50 en voor niet-leden € 92,50; wij zorgen dan voor het materiaal.
Daarnaast bieden we ook een mogelijkheid aan waarbij je voor eigen materiaal zorgt: voor leden € 40,- en voor niet-leden € 50,00, dit is dus exclusief materiaal.

Wil je nog informatie, neem dan contact op met Willy Nouwen via e-mail wnouwen(at)onsbrabantnet.nl of telefonisch 06 13181873

Bloemschikken voor het goede doel!

Diny Gijsbers en Lilian van Marrewijk, 2 cursisten van de Bloemschikcursus, geven workshops t.b.v. het goede doel.
Diny gaat op 3 juni de Alp d`Huzes lopen, daar wil ze veel geld voor ophalen en daarom geeft ze kerstworkshops.
Lilian heeft vorig jaar ook kerstworkshops gegeven en heeft zelf de Alp d`Huzes gefietst.
Ook dit jaar geeft ze kerstworkshops, alles voor het goede doel: De kankerbestrijding.
Cursisten waar we best wel trots op mogen zijn!