Deurne/Venray

Nieuwsbrief september 2018

De mooie, maar droge zomer loopt op zijn eind. Tijd voor de start van ons nieuwe seizoen met interessante en gezellige activiteiten.

12 september lezing wilde planten

We beginnen op woensdagavond 12 september om 20.00 uur in het Gerardushuis, Parkstraat 2, 5752 AP Deurne, met de lezing Europese wilde planten door veldbioloog Leo Brand.
Aan de hand van mooie foto’s vertelt de heer Brand over een groot scala aan de meest voorkomende wilde planten uit België, Duitsland, Frankrijk, Portugal, Griekenland en Italië met daar tussendoor af en toe soorten die wel heel erg bijzonder c.q. zeldzaam zijn en die je maar sporadisch vindt. Hij begint met een aantal soorten die in ons eigen land te vinden zijn; dat hoeven niet eens altijd die zeer zeldzame soorten te zijn, want ook de eenvoudige soorten kunnen voor verrassende plaatjes zorgen.
Kortom een lezing die voor iedere tuinier/plantenliefhebber heel wat te bieden heeft.
Als je alvast wat achtergrond over Leo Brand wilt lezen, zie dan zijn website-pagina. http://www.bart-laurens.nl/leo-brand/

 

29 augustus tuinbezoek familie Maas

In de nieuwsbrief van juni jl. kondigden wij al aan dat op woensdag 29 augustus tussen 19.00 en 21.00 uur de tuin van de familie Maas, Langstraat 94a Deurne, te bezoeken is. In deze tuin zijn heel veel oranjerieplanten te bezichtigen, o.a. Datura’s, maar vooral de indrukwekkende collectie Fuchsia’s springt in het oog.
Ieder gaat op eigen gelegenheid. Wel nog even aanmelden bij Hettie van Beek (liefst per mail) hettievanbeek(at)gmail.com , zodat de familie Maas enig idee heeft van het aantal bezoekers.
 

9 september Markt Groen Deurne Ossenbeemd

Op zondag 9 september is van 13.00 - 17.00 uur weer de jaarlijkse Markt Groen Deurne op het terrein van de Ossenbeemd, Haageind 31
Groei&Bloei Deurne/Venray is er met een mooie promotiekraam vertegenwoordigd.
Een groot aantal verenigingen, instellingen, bedrijven en particulieren zijn aanwezig om u te informeren over de activiteiten. Daarnaast is er veel informatie over alternatieve energie en duurzaamheid. En er is natuurlijk verkoop van streekproducten.
 

Nieuwe bloemschikcursussen, ook in de ochtend

Eind september, medio oktober starten we met onze bloemschikcursussen, zowel voor instromers (beginners) als met de Creatief-met-Groen-groepen (gevorderden). Alle informatie hierover vind je op onze website.
Tot nu toe zijn de cursussen altijd op een avond, maar bij voldoende belangstelling starten we ook een instromerscursus op dinsdagochtend in Griendtsveen, Helenaveenseweg 64.
Wil je nog wat meer informatie: bel met Willy Nouwen 06-13181873
 

Het programma voor de rest van het jaar

Om alvast te noteren: onze plantenruil in de herfst valt dit jaar op zaterdag 13 oktober. 

Volgende lezingen voor 2018 zijn: 
10 oktober “Zachte winters, nieuwe kansen” door Hans Kramer van Kwekerij De Hessenhof;
14 november “Bollen en knollen van Zuid-Afrika” of “Van Knoffel tot Engelhengel” door Hans Huizing 
En tot slot een mooie bloemschikdemonstratie van kerststukken op 12 december. 

In 2019 volgt een nieuw jaarprogramma met o.a. de Nieuwjaarsborrel in januari, tuinbezoeken in de eigen regio en tuinreizen in Nederland en naar het buitenland, de plantenmarkt op de zaterdag voor Moederdag en bloemschikcursussen.

In verband met de nieuwe wet Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) staat het meest recente Privacystatement van Groei&Bloei op de landelijke site www.groei.nl
Op onze eigen site www.deurne.groei.nl vind je het in de onderste keuzebalk rechtsonder onder het kopje Privacystatement.