Nieuwsbrief mei 2018

9 mei, lezing door Ger Eikholt ‘Kleine diertjes’

Voor onze laatste ledenavond voor de zomer hebben we op woensdagavond 9 mei de heer Ger Eikholt uit Mook uitgenodigd voor de lezing ‘Kleine diertjes, echte wilde beesten’.
De lezing gaat over die duizenden echte wilde dieren die iedereen in zijn tuin heeft. Sommige zijn gehaat, andere geliefd, maar van de meeste weet je niet dat ze er zijn.
Het is daarom interessant om eens een andere bril op te zetten en je te verdiepen in die enorme biodiversiteit die zich dag en nacht manifesteert in onze tuinen.
De heer Eikholt wil ons laten zien hoe elk leventje op zich de moeite waard is om te bekijken. Hij wil je ook de ogen te openen, zodat je op safari kunt te gaan in eigen tuin.
We beginnen om 20.00 u in het Gerardushuis, Parkstraat 2 5752 AP Deurne/Walsberg.

Plant van de maand

Op de ledenavond wordt Morina longifolia als plant van de maand uitgedeeld. Kijk in het laatste meinummer van Groei&Bloei op blz. 34: daar wordt hij als een van “Giny’s favorieten” beschreven.

12 mei Plantenmarkt – Tuinmarkt

Zoals we al eerder meldden vindt op 12 mei van 10.00 tot 16.00 uur onze jubileum Plantenmarkt-Tuinmarkt plaats. Kom in ieder geval ook een kijkje nemen bij onze promotiekraam waar ieder uur een mooi bloemstuk verloot wordt.
Verder is er natuurlijk weer een uitgebreid en gevarieerd aanbod op het gebied van bloemen en planten, met niet alleen kwekers uit Nederland, maar dit jaar ook uit Duitsland en België. Op de site staat een lijst met exposanten.
Wil je zelf deelnemen dan zijn er nog enkele kramen te huur; liefhebbers hiervoor kunnen voor nadere informatie contact opnemen met Henny Linders hlinders(at)hotmail.com 0493-311463.

26 mei Jubileumviering, geef je op!

Heb je je al opgeven voor de viering van ons 40-jarig jubileum op 26 mei? Het kan nog tot 30 april bij Anneroos Quispel. Liefst per email anneroos.q@gmail.com of 0493 315456
Locatie: Ossenbeemd Haageind 31, 5751 BB, Deurne
Het programma:

• 11.30 ontvangst, de deelnemers krijgen een feestelijke corsage
  • 12.30 gezamenlijke lunch
  • 13.30 start diverse activiteiten
    • Een bomenwandeling o.l.v. Rien Erkelens
    • Peelverhalen door Frans van der Pas
    • Verder is er een doorlopende fotopresentatie
    • En eventueel een Quiz (bij slecht weer)
  • 15.00 gezellig samenzijn met een drankje en een hapje
  • 16.00 sluiting

23 mei Tuinbezoek Kronenberg en Horst

Op woensdagavond 23 mei (tussen 19.00 en 21. 00 uur) bezoeken we een tweetal tuinen in Kronenberg en Horst.
De tuin van de familie Hermkens, Simonsstraat 3 Kronenberg; een heel interessante rotstuin met een verbazingwekkende collectie rotsplanten. Echt een tuin van een gepassioneerde liefhebber. Deze rotsplantentuin is in het voorjaar op zijn mooist (we waren daar ook vorig jaar eind augustus, tijdens het noodweer).
Daarnaast de tuin van de familie G. van der Beuken, Zegersstraat 7 in Horst. Een tuin met een enorme collectie alpiene planten, waaronder vele rariteiten en nieuwe introducties.

We vertrekken om 18.30 u vanaf het parkeerterrein bij de Ossenbeemd, Haageind Deurne. Kosten € 8,- per auto en € 4,- entree.
Opgeven kan alvast bij Hettie van Beek (liefst per mail) hettievanbeek(at)gmail.com of 0493313352