Nieuwsbrief maart 2018

De jaarvergadering op 14 februari jl. is goed verlopen; er was een grote opkomst.
We hebben het jaar financieel positief afgesloten.
Aan het eind van de vergadering is het bestuur decharge verleend voor alle activiteiten van het afgelopen jaar.
Wie alle jaarverslagen nog eens wil nalezen, kan ze vinden op de pagina Na-lezing februari 2018.

Lezing 14 maart, Mooie plekjes in Nederland

Op woensdag 14 maart staat de lezing “Kriskras door Nederland, mooie plekjes” van mevrouw Henny van der Wilt op het programma. Ze komt al voor de derde keer naar Deurne om voor onze vereniging lezingen te houden. We kennen haar als een boeiende vertelster en we verheugen ons erg op haar komst.
We beginnen om 20.00 uur; Gerardushuis, Parkstraat 2, 5752 AP Deurne

Henny Van den Wilt leidt haar lezing als volgt in:
Mooie plekjes in Nederland
We fietsen, varen, vliegen en wandelen door en langs prachtige streken van ons land. We gaan naar de Ooypolder bij Nijmegen, waar in de uiterwaarden wilde runderen en paarden lopen. We gaan naar de oudste eik, die staat op de Fleringer Es bij Tubbergen. We bezoeken kasteel Twickel in Delden en gaan langs vele landgoederen in oosten des lands. Het rivierengebied en de duinen van Oost Voorne, De Weerribben, het Vechtplassengebied, de Waddeneilanden en nog veel meer. Overal zoeken wij naar bijzondere bomen, bloemen en vooral orchideeën. Ons landje mag dan klein zijn, maar de verscheidenheid is enorm!

Je krijgt zo al zin om zelf eens te gaan kijken als je ergens in de buurt bent.

8 april ZNKB Den Bosch

Groei&Bloei Den Bosch organiseert samen met het Helicon VMBO dit jaar het Zuid-Nederlandse Kampioenschap Bloemschikken. De opzet is enigszins gewijzigd: alle activiteiten vinden plaats op één dag en wel op zondag 8 april.
Bezoekers zijn welkom van 11 tot 17 uur, Hervensebaan 7 Den Bosch, entree € 2,-.
Parkeren is gratis in en om het schoolterrein.
Je kunt er de deelnemers aan het werk zien of een bezoekje brengen aan de kraam waar onze Deurnese bloemschiksters een demonstratie van de techniek “Bundelen” geven.
Wel vraagt de organisatie nog dringend om vrijwilligers die willen meehelpen met bezoekers ontvangen, toezicht houden, verkeer regelen, materialen verdelen, koffie rondbrengen en andere hand- en spandiensten. Wil je je voor een van deze werkzaamheden geven, dan kan via znkbloemschikken(at)gmail.com o.v.m. “vrijwilliger”.

Tuinbezoeken (voorheen tuinclub de Peelbloem)

We nodigen al onze leden uit voor het bezoek aan Anthuriumkwekerij van de firma Wijnen, Waardjesweg 9, Asten
We zijn er welkom op dinsdagavond 17 april van 19.00 – 21.00 uur
Entree € 5,- inclusief rondleiding en koffie met vlaai.
Omdat men graag van tevoren weet op hoeveel mensen er gerekend kan worden, MOET je je voor 10 april even aanmelden bij Hettie van Beek (liefst per mail) hettievanbeek(at)gmail.com of 0493313352
We vertrekken zoveel mogelijk gezamenlijk om 18.30 uur vanaf het parkeerterrein bij de Ossenbeemd. Geef dus ook door als je kunt en wilt rijden. Als je je al aangemeld hebt, stuur dan ook even een mailtje naar Hettie van Beek als je wilt rijden.

Jubileumvoorbereidingen

We zijn op zoek naar foto’s of interessante documentatie over de voorgaande Groei&Bloei-jaren die we kunnen gebruiken in een presentatie op 26 mei als we ons jubileum vieren. Neem contact op met John Bax als je materiaal hebt, johnbax(at)hetnet.nl of tel. 06 81590047

Tuinenreis naar Oost-Schotland

Zesdaagse tuinreis naar Oost-Schotland van zondag 10 t/m vrijdag 15 juni 2018
We gaan heen en terug met een nachtboot van DFDS SEAWAYS (IJmuiden -New Castle-upon-Tyne v.v.) Verder verblijven drie nachten in hotel Macdonald Cadrona nabij Peebles.
De prijs bedraagt € 785,- vanaf 25 deelnemers. Deze prijs is exclusief entrees voor de tuinen, enkele lunches, koffie/thee (reken daarvoor op ca. € 100,-) en € 2,50 voor het calamiteitenfonds.
Voor eenpersoonskamers geldt een toeslag € 110,- en voor de buitenhut € 85,-.
Voor verdere informatie of het aanvragen van de flyer met het totale programma en/of inschrijfformulier: Mieke van Stratum 0493-315439 a.stratum65(at)upcmail.nl
De aanmeldingen voor deze reis moeten uiterlijk 10 maart binnen zijn.