Deurne/Venray

Nieuwsbrief juni 2018

Geslaagde Plantenmarkt en jubileum

Allereerst kijken wij terug op een bijzonder geslaagde plantenmarkt-tuinmarkt en een heel gezellige viering van ons 40-jarig jubileum. Daarbij genoten de 70 aanwezige leden van een mooie, goed georganiseerde en zonovergoten dag. Aan het eind van de middag werd het naambordje van de Paulownia door Francien Koolen, onze voorzitster, onthuld. Dat is de boom die we bij voor deze gelegenheid hebben aangeboden aan de Ossenbeemd. Onze welgemeende dank gaat uit naar de jubileumcommissie die ontzettend veel werk heeft verricht en daarmee deze geslaagde dag mogelijk maakte.

We hebben het mooie bedrag van € 571,20 van de Rabobankclubkasactie ontvangen. We bedanken alle leden die op ons stemden, van harte. 
 

Zomerprogramma

In het kader van de Nationale Tuinweek zijn op zondag 17 juni de volgende tuinen tussen 10.00 en 16.00 uur bezichtigen:

  • Jan van der Velden tuinen, Baarschotseweg 9, 5756PC Vlierden
  • Tjeu Vinken, Snoertsebaan 26, 5757 PB Liessel
  • Volkstuinen Liessel, Hazenweg, 5757 AE Liessel
  • Familie Van Baars, Mortierpad 11, 5757 CM Liessel
  • Familie Van Loon, Hazelaar 21 5757 CB Liessel
  • Familie Van Lith, Hazenpad 58, 5758 CA Neerkant
  • Familie Raymakers, Heesterveld 9, 5758 PN Neerkant
     


Op zaterdag 23 juni is de actie “Tegel eruit, plant erin” bij Intratuin Venray
Als je tussen 10.00 en 16.00 uur bij de stand van Groei&Bloei in de winkel van Intratuin een stoeptegel inlevert, krijg je daarvoor in ruil twee mooie planten.
De Imkervereniging Horst-Venray is ook aanwezig. Interessant daar even een kijkje te gaan nemen.
 

Tuinenbezoek voor leden

Zondag 15 juli tussen 11.00 – 16.00 uur 
Tuin Merrigum van Dries en Liesbeth Uijtewaal, Dries 22, 6086 AW Neer
Entree € 3,50
Liesbeth Uijtewaal heeft afgelopen herfst een mooie lezing over hun tuin voor onze leden gehouden. Velen wilden de tuin graag eens bezoeken, vandaar dat we hem nu op ons programma zetten.
De tuin is gespecialiseerd is in Australische planten. Merrigum staat voor een variatie aan bijzondere tuinen maar ook voor een unieke collectie Australische planten. Het terrein omvat 0.8 ha en bestaat uit een tuin en kassen in voormalige stallen. Er is een kleine verkoop van planten, potgrond en speciale meststoffen voor Australische planten.
Ieder bezoekt deze tuin op eigen gelegenheid en van tevoren opgeven is niet nodig.
 

Woensdag 29 augustus tussen 19.00 en 21.00 uur
De tuin van de familie Maas, Langstraat 94a, 5754 PA Deurne
In deze tuin zijn heel veel oranjerieplanten te bezichtigen. O.a. Datura’s, maar vooral de indrukwekkende collectie Fuchsia’s springt in het oog.
Ieder gaat op eigen gelegenheid, maar voor deze tuin moet je je wel even opgeven bij Hettie van Beek (liefst per mail) hettievanbeek(at)gmail.com zodat de familie Maas enig idee heeft van het aantal bezoekers.
 

Eendaagse tuinenreis naar Midden Nederland

Op zaterdag 28 juli is dus onze eendaagse tientjesreis naar Midden Nederland 
We bezoeken de tuin van Ampi Bouw in ‘t Harde, Fantasietuin in Oldenbroek en Klein Rassert in Hoevelaken.
Groei&Bloeileden van Deurne/Venray betalen € 20,- en hebben voorrang, alle anderen zijn ook welkom voor € 30,-. Deze prijs is inclusief entrees, maar exclusief lunch: die breng je zelf mee.
Vertrekplaats: om 8.30 uur vanaf de parkeerplaats bij de Ossenbeemd, Haageind 31 in Deurne en we verwachten rond 18.00 uur terug te zijn.
Opgeven: maak € 20,-/€ 30- p.p. over op rekening IBAN NL88 RABO 0104 1456 25 t.n.v. K.M.T.P. afd. Deurne, onder vermelding van tuinreis 28 juli met je naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres. Betalen is opgeven.
 

Gratis frambozenscheuten

In de tuin van Marietje en Peter van de Wetering in Milheeze staat een flinke rij frambozenplanten. Deze planten hebben op dit moment veel jonge grondscheuten. Als je graag mooie frambozenplanten hebt, bel dan zo spoedig mogelijk met Thea van de Wetering (de dochter van, 06 23585125). Graag bellen voor 15 juni.