Nieuwsbrief januari 2018

Graag wensen wij iedereen alsnog fijne feestdagen en een gezond, groen 2018.
In dit jaar vieren we ook ons 40-jarig jubileum. Op zaterdag 26 mei willen we dat feestelijk met onze leden vieren.

Lezing Hanneke van Dijk plus Nieuwjaarsborrel

Maar eerst beginnen wij in januari weer met een gezellige ledenavond op woensdag 10 januari: eerst een lezing en aansluitend onze traditionele aangeklede Nieuwjaarsborrel. We nodigen iedereen uit om met ons een glas te drinken op het nieuwe jaar en te genieten van onze lekkere hapjes.
We beginnen om 20.00 uur in het Gerardushuis aan de Parkstraat 2, 5752 AP Deurne/Walsberg.

Voor de lezing hebben we Hanneke van Dijk uitgenodigd. Zij is auteur van groenboeken die erg de moeite waard zijn, omdat ze zowel van een hoog wetenschappelijk niveau zijn als ook vol staan met weetjes die aan het leven van een tuinliefhebber kleur geven. Daarnaast reist ze veel en houdt zich bezig met fotograferen.
Ze komt ons vertellen over tuinen in Noord-Engeland en Schotland.
Bijna niemand weet dat daar zoveel mooie tuinen te zien zijn. Er zijn veelal grote, ommuurde tuinen waar je soms wel vier tuinlieden voor nodig hebt. Het zal je verbazen hoeveel rozen en andere prachtige bloemen er te bewonderen zijn.

Tuinenreis Oost-Schotland

We dachten dat deze lezing goed aansluit bij onze zesdaagse tuinreis naar Oost-Schotland van zondag 10 t/m vrijdag 15 juni 2018
We gaan heen en terug met een nachtboot van DFDS SEAWAYS (IJmuiden -New Castle-upon-Tyne v.v.) Verder verblijven drie nachten in hotel Macdonald Cadrona nabij Peebles.
De prijs bedraagt € 785,- vanaf 25 deelnemers. Deze prijs is exclusief entrees voor de tuinen, enkele lunches, koffie/thee (reken daarvoor op ca. € 100,-) en € 2,50 voor het calamiteitenfonds.
Voor eenpersoonskamers geldt een toeslag € 110,- en voor de buitenhut € 85,-.

Voor verdere informatie of het aanvragen van de flyer met het totale programma en/of inschrijfformulier: Mieke van Stratum 0493-315439 a.stratum65(at)upcmail.nl

Eendaagse tuinenreis

Ook onze Eendaagse tuinenreis 2018 staat al in de verf.
De planning is om op 28 juli drie tuinen in midden Nederland te bezoeken: de tuin van Ampi Bouw in ‘t Harde, de Fantasietuin in Oldebroek en Klein Rassert in Hoevelaken

Bloemschikcursussen Creatief met Groen voorjaar 2018

Graag wijzen we je nog op onze bloemschikcursussen die in maart weer met een nieuw blok van vijf lessen starten.
Er is een Creatief-met-Groen-groep op dinsdag en donderdag plus een instromersgroep op donderdag. Voor de juiste data, zie de site.
Locatie: Helenaveenseweg 64, Griendtsveen/Ossenbeemd, Haageind 31 Deurne.
Kosten: voor leden € 40,- en voor niet-leden € 50,00, dit is exclusief materiaal.
We bieden ook een all-inclusive mogelijkheid aan: voor leden € 77,50 en voor niet-leden € 92,50; wij zorgen dan voor het materiaal.
Wil je je voor een van bovenstaande bloemschikcursussen opgeven, maak dan het juiste bedrag over op rekening IBAN NL88 RABO 0104 1456 25 t.n.v. K.M.T.P. afd. Deurne en vermeld naam, adres, telefoonnummer en emailadres. Betalen is opgeven en meedoen

Wil je nog informatie, neem dan na 8 februari contact op met Willy Nouwen
via e-mail wnouwen(at)onsbrabantnet.nl of telefonisch 0613181873