Nieuwsbrief april 2018

11 april, lezing ‘Weg met de buren!’

Voor onze maandelijkse lezing op de komende ledenavond van woensdag 11 april hebben wij de heer Cor van Gelderen uitgenodigd.
Het is “Weg met de buren! Of hoe je de buren op een vriendelijke manier uit het zicht krijgt”.
Iedereen wil in zijn tuin graag uit het zicht zitten. Cor van Gelderen heeft daarvoor een aantal 'groene' mogelijkheden op een rijtje gezet. Denk bijvoorbeeld aan slank opgaande bomen die voor weinig ruimteverlies zorgen of klimplanten die een ideale zichtbreker kunnen zijn, maar ook een lelijke gevel eenvoudig kunnen wegtoveren. Het wordt een lezing met een knipoog.
De heer van Gelderen is een plantenkenner en verbonden aan de bekende Plantentuin Esveld in Boskoop. In de afgelopen jaren heeft hij een enorme ervaring opgebouwd in het realiseren van tuinprojecten, van hele parken tot stadstuinen.
We beginnen om 20.00 uur; Gerardushuis, Parkstraat 2, 5752 AP Deurne

Rabobank Clubkasactie

Ook dit jaar houdt de Rabobank Peelland Zuid weer zijn Clubkasactie. De stemperiode is van 5 tot 30 april.
Net als vorig jaar mogen de leden van de Rabobank weer vijf stemmen uitbrengen, maar wel op vijf verschillende verenigingen die zij een warm hart toedragen.
Voor onze vereniging is het daardoor wat moeilijker om geld te krijgen dan toen er op een vereniging nog twee stemmen mochten worden uitgebracht. In het kader van deze regel zijn wij net als vorig jaar een lijstverbinding aangegaan met enkele groenverenigingen waarmee wij al samenwerken.
Vanzelfsprekend willen we alle leden die lid zijn van de Rabobank van harte uitnodigen om een stem op Groei&Bloei Deurne/Venray uit te brengen. Daarnaast bevelen wij onderstaande groenverenigingen van harte aan.
Ossenbeemd
Bijenhoudersvereniging St. Ambrosius Peelland
Natuur Hobbypark Deurne

26 mei, viering 40-jarig jubileum

Zoals al eerder gemeld: op zaterdag 26 mei vieren we ons 40-jarig jubileum
Locatie: Ossenbeemd Haageind 31, 5751 BB, Deurne
Het programma:
11.30 ontvangst
12.30 gezamenlijke lunch
13.30 start diverse activiteiten
15.00 gezellig samenzijn met een drankje en een hapje
16.00 sluiting
Inschrijven
Groei&Bloeileden Deurne/Venray kunnen zich t/m 25 april opgeven bij Anneroos Quispel. Liefst per email anneroos.q(at)gmail.com of 0493 315456

Plant van de Maand

Ondanks het winterweer was er bij de laatste ledenavond toch weer voor iedereen een plant van de maand, een mooie etageprimula.
Standaard is er tijdens de zomer- en herfstmaanden een plant van de maand voor de aanwezigen bij onze ledenavonden
Ze worden momenteel verzorgd door een aantal leden, nadat John Bax ze gezaaid heeft. Wel zijn we nog op zoek naar leden die enkele maanden zo’n 80 plantjes willen verzorgen. Het kost een klein stukje tuin van ongeveer 1 m², af en toe water geven en ze in plastic zakjes doen, voordat ze worden uitgedeeld. Wil je meedoen of wil je wat meer informatie, meld je bij Leendert Brouwer: 0478 584342

Plantenruil

Zaterdag 21 april om 10.30 uur houden we weer onze plantenruil op het bekende adres: familie Schalk, Aarle-Rixtelseweg 10, 5761 PV Bakel. De gang van zaken is de meesten bekend: we zamelen eerst alle meegebrachte planten in om ze daarna aan de liefhebbers uit te delen.

17 april kwekerijbezoek, geef je op!

Op dinsdagavond 17 april bezoeken we de Anthuriumkwekerij van de firma Wijnen in Asten, Waardjesweg 9. We zijn er welkom tussen 19.00 – 21.00 uur. Entree € 5,- inclusief rondleiding en koffie met vlaai.
Omdat men graag van tevoren weet op hoeveel mensen er gerekend kan worden, MOET je je voor 10 april even aanmelden bij Hettie van Beek (liefst per mail) hettievanbeek(at)gmail.com of 0493313352
We vertrekken zoveel mogelijk gezamenlijk om 18.30 uur vanaf het parkeerterrein bij de Ossenbeemd. Geef dus ook door als je kunt en wilt rijden. Als je je al aangemeld hebt, stuur dan ook even een mailtje naar Hettie van Beek als je wilt rijden.

12 mei Plantenmarkt-Tuinmarkt

Het wil nog maar steeds niet echt voorjaar worden. Toch zijn velen al voorzichtig bezig in de tuin. Wellicht hebben niet alle planten de strenge nawinter overleefd, dus reden genoeg om uit te kijken naar onze jaarlijkse Grote Plantenmarkt - Tuinmarkt, die Groei&Bloei Deurne/Venray op 12 mei van 10.00 tot 16.00 uur alweer voor de 40e keer in het centrum van Deurne organiseert.
Er is zoals gewoonlijk weer een uitgebreid en gevarieerd aanbod op het gebied van bloemen en planten, met niet alleen kwekers uit Nederland, maar dit jaar ook uit Duitsland en België.

Wil je zelf deelnemen dan zijn nog enkele kramen te huur; liefhebbers hiervoor kunnen voor nadere informatie contact opnemen met Henny Linders hlinders(at)hotmail.com 0493-311463.

5-Daagse tuinenreis naar Oost-Schotland

De inschrijfperiode voor onze zesdaagse tuinreis naar Oost-Schotland van zondag 10 t/m vrijdag 15 juni 2018 is verlengd. Je kunt je nog inschrijven tot 10 april a.s. als je verzekerd wil zijn van een plaatsje. Daarna gaat het op basis van beschikbaarheid.
We gaan heen en terug met een nachtboot van DFDS SEAWAYS (IJmuiden -New Castle-upon-Tyne v.v.) Verder verblijven drie nachten in hotel Macdonald Cadrona nabij Peebles.
De prijs bedraagt € 785,- vanaf 25 deelnemers. Deze prijs is exclusief entrees voor de tuinen, enkele lunches, koffie/thee (reken daarvoor op ca. € 100,-) en € 2,50 voor het calamiteitenfonds.
Voor eenpersoonskamers geldt een toeslag € 110,- en voor de buitenhut € 85,-
Voor verdere informatie of het aanvragen van de flyer met het totale programma en/of inschrijfformulier: Mieke van Stratum 0493-315439 a.stratum65(at)upcmail.nl