Deurne/Venray

Lezing 9 oktober 2019, ‘Kussenvormende rotsplanten’, Ger van den Beuken

Voor deze lezing hebben we Ger van den Beuken uitgenodigd, hij zal een lezing geven over kussen- of matvormende planten.

Kussen- of matvormende planten komen doorgaans boven de boomgrens voor. Dit is een flexibel gegeven, immers in de Alpen is de boomgrens boven de 2400 meter, maar in arctische gebieden al op zeeniveau of vanaf 100 meter hoogte. De beelden die Ger van den Beuken laat zien zijn vooral van die planten die hij tijdens al zijn reizen is tegengekomen. Daarnaast zal hij uitleggen hoe je de soorten behandelt voor vooral rotstuingebruik en zal hij het een en ander vertellen over eventuele vermeerdering.

Op 23 mei 2018 hebben we met een groepje leden trouwens een bezoek gebracht aan zijn tuin in Horst. Toen hebben we ons al verwonderd over de enorme verscheidenheid aan rotsplanten in zijn tuin en kweekkas. Het belooft al met al een boeiende avond te worden door een internationaal erkende specialist. Zie bijvoorbeeld ook zijn vermelding op de site van de Nederlandse Rotsplanten Vereniging.
We beginnen woensdag 9 oktober om 20.00 uur; Gerardushuis, Parkstraat 2, 5752 AP Deurne.