Deurne/Venray

Lezing en nieuwjaarsborrel 9 januari 2019 ‘De schoonheid van de planten vóór en na de bloei’ door Marcel de Wagt

Kweker Marcel de Wagt houdt zijn lezing over “De schoonheid van de planten vóór en na de bloei”. Hij spreekt in ieder geval uit eigen ervaring want in zijn kleinschalige kwekerij worden ruim 800 niet alledaagse planten op een natuurlijke en ambachtelijke wijze gekweekt. Respect voor de natuur staat daarbij bovenaan. Hij heeft zijn sortiment op specifieke planteneigenschappen samengesteld, zodat hij voor vrijwel de meest uiteenlopende tuinen of potten planten kan adviseren. De kleinschalige kwekerij ligt aan de rand van het Noord-Limburgse dorp Ven-Zelderheide (gemeente Gennep), op een kleine drie kwartier rijden van Deurne.

We raden iedereen aan eens een kijkje te gaan nemen. Het is ook een mooie plek. De kwekerij is inmiddels door een beukenhaag omgeven zodat het er fijn vertoeven is op het terras met een kopje koffie of thee. Vanaf 29 maart is de kwekerij weer open voor het publiek.
En natuurlijk kun je alvast op zijn website (opvallendeplanten.nl) kijken, je kunt dan ideeën opdoen voor het optimaliseren van je borders.

Na de lezing toasten we op het nieuwe jaar met een feestelijk aangeklede nieuwjaarsborrel.