Deurne/Venray

Lezing 10 april 2019 ‘Verrassingen in de schaduw’ door Hub Driessen

De aangekondigde lezing op 10 april “Gevolgen en kansen van klimaatverandering voor bomen’ door Henny Kuppen kan helaas niet doorgaan wegens een onverwachte gebeurtenis in de familiesfeer.

Gelukkig hebben we Hub Driessen bereid gevonden om een van zijn lezingen op die avond voor ons te komen geven. Leden, die een van de eerdere lezingen van Hub hebben meegemaakt, weten dat Hub een boeiende verteller is én dat zijn fotomateriaal van een enorme schoonheid is.

Zijn lezing heeft als titel: “Verrassingen in de schaduw” 

Iedere tuin heeft, in meer of mindere mate, schaduw. Deze schaduw kan van nature voorkomen door aanwezige bomen of gebouwen.
Ook in een nieuw aangelegde tuin zullen na enkele jaren schaduwplekken ontstaan, mits de tuin goed aangelegd is.

Schaduw in een tuin is onmisbaar. Hoe komt het dan toch dat men nog heel vaak medelijden heeft met tuiniers met schaduw?
Want nog altijd heerst het veelgehoorde misverstand: “In schaduw wil niks groeien en dan kun je er toch geen mooie tuin maken”!?!?!?

Deze lezing zal u laten zien dat er, met enig overleg en moeite, van elke schaduwplek iets moois te maken valt en dat er onder de vele schaduwplanten echte juweeltjes zitten die het ook in onze tuin goed doen.

Aan bod komen

  • Soorten schaduw / regenschaduw / worteldruk
  • Opsnoeien bomen en struiken
  • Bodembewerking / bodemverbetering / bemesting
  • Planten voor zware schaduw
  • Bodembedekkers
  • Bijzondere schaduwplanten