Nieuwsbrief december 2018

12 december kerstavond

2018 zit er alweer bijna op, maar eerst nog onze gezellige ledenavond in kerstsfeer op woensdag 12 december. Die willen we ook dit jaar weer traditioneel invullen met een demonstratie van feestelijke kerststukken.

Zoals gebruikelijk is er in de pauze lekker kerstbrood en worden de bloemstukken na afloop onder de deelnemers verloot.

We zijn erg blij dat onze oud-voorzitter en bloemschikster Wil Gijsbers bereid is gevonden om deze avond voor ons in te vullen. Het thema dat ze wil uitwerken is “40 jaar Groei&Bloei in een nieuw jasje”.

Iedereen is welkom in het Gerardushuis, Parkstraat 2, 5752 AP Deurne. We beginnen om 20.00 uur.

14 t/m 17 juni 2019 4-daagse tuinenreis

Afgelopen jaar zijn we 6 dagen op tuinenreis naar Schotland geweest. Omdat we beurtelings een langere reis wat verder weg en een kortere reis niet te ver weg plannen, zijn we volgend jaar dus toe aan een reis in de buurt. In de streek van Noord-West-Vlaanderen is een keur van prachtige tuinen. We hebben daaruit met Garden Tours een heel mooi programma samengesteld.

We gaan van 14 t/m 17 juni 2019 naar Vlaanderen en logeren in Best Western premier Keizershof, een 4-sterrenhotel in het historisch centrum van Aalst vlakbij de Grote Markt.

De prijs bedraagt € 565,-, inclusief de kosten aan entrees en enkele lunches. Naarmate zich meer deelnemers melden, daalt die prijs enkele tientjes. Toeslag voor een eenpersoonskamer bedraagt € 70,-

Vorig jaar hadden nogal wat moeite om voor onze tuinenreis het minimale aantal deelnemers van 25 te halen. Met datzelfde probleem kampen nog enkele afdelingen van Groei&Bloei. Daarom organiseren wij deze reis samen met de afdeling Land van Cuijk. Deze afdeling past qua ledenopbouw erg goed bij de onze. We gaan ervan uit dat het zo eenvoudiger is om de reis door te laten gaan. Voorlopig is ons quotum 20 deelnemers. Wacht dus niet te lang met beslissen.

De flyer van deze tuinenreis tref je hieronder aan.

Voor verdere informatie of het aanvragen van het inschrijfformulier: Mieke van Stratum 0493-315439 a.stratum65(at)upcmail.nl

De 5 zekerheden van Groei&Bloei Deurne/Venray

Elke maand (behalve de zomermaanden) 'n nieuw tuinonderwerp.

Altijd in het Gerardushuis aan de Parkstraat 2, 5752 AP Deurne/Walsberg

Altijd op de tweede woensdagavond van de maand van 20.00 tot ca. 22.30u.

Altijd een gezellige koffiepauze

Altijd (nou ja, bijna altijd) een gratis Plant van de Maand.

De kracht van kruiden - Blik op de tuin no. 879
Kweeappels of kweeperen? - Blik op de Tuin no.  878