Activiteiten & Actueel

Eendaagse tuinenreis Midden-Nederland

Op zaterdag 28 juli was onze eendaagse tientjesreis naar Midden Nederland. 

We bezochten achtereenvolgens de volgende tuinen:

Op de Haar van John en Joyce Ramsbotham in Hoevelaken, een unieke tuin in een historisch rabattenbos (verhoogd veen) met ruim 4500 verschillende planten, bomen en heesters, waaronder veel bosplanten en schaduwplanten

De tuin van Ampie Bouw in ’t Harde. Geïnspireerd door het Oostenrijkse landschap legde Ampie Bouw een prachtige tuin aan met meer dan 1000 verschillende bloemen en planten.

De tuin torent meer dan 15 meter boven ’t maaiveld uit en staat dan ook bekend als Ampies Berg.

Prachtige bloeiende planten worden afgewisseld met grote vijverpartijen en complete watervallen. 

Fantasietuin in Oldenbroek. Al meer dan 25 jaar zijn Beerd en Jenny van de Put bezig om van een vlak stuk grond een verrassende en inspirerende tuin te maken. Naar Engelse voorbeelden zijn verschillende follies gebouwd en geeft het geheel een Aziatische uitstraling. De grote verzameling tropische kuipplanten samen met de waterpartijen, beekjes, grotten en rotspartijen doen denken aan een ver vakantieland.

Het hoogteverschil van +/- 15 meter zorgt voor een afwisselend en spannend geheel.

Een groot deel van de tuin ligt meer dan 3 meter onder het maaiveld.

Foto's van de tuinen vind je op de fotopagina.

meer

Smullen van buitenlandse tuinen

Natuurlijk is het altijd leuk om in de grote, professionele tuinen te gaan kijken. Je kunt wel eens jaloers worden op wat ze daar allemaal voor elkaar krijgen (en wat in je eigen tuin nooit zal lukken), maar het is wel smullen. Ga gezellig met medetuiniers tuinen kijken. Doen!

24
May
Natuurlijk zaaien: Aquilegia ‘Nora Barlow’
23
May
Bericht uit Singapore