Activiteiten & Actueel

Tuinbezoeken 2018

In het tuinseizoen bezoeken we regelmatig tuinen. Soms zijn dat tuinen van leden (het is altijd leuk, leerzaam en vooral gezellig om bij andere tuiniers te kijken), soms ook andere tuinen in de omgeving of een kwekerij.

Alle leden van Groei&Bloei Deurne/Venray kunnen de tuinen bezoeken, maar het is wel nodig om je daar steeds apart voor aan te melden. De tuineigenaren hebben dan van tevoren een idee op hoeveel mensen ze kunnen rekenen. Het is voor jou een kleine moeite om je aan te melden en voor de organisatoren een hele hulp. In de nieuwsbrief staat steeds hoe je je aan moet melden.

Eventuele kosten voor entrees en de kosten voor het vervoer (we gaan voornamelijk met eigen auto’s) worden hoofdelijk omgeslagen.

Kwekerijbezoek dinsdag 17 april 2018

We bezochten op dinsdagavond 17 april 2018 met een groot aantal leden de Anthuriumkwekerij van de firma Wijnen, Waardjesweg 9, Asten

Na een korte uitleg over de geschiedenis van de kwekerij, kregen we een rondleiding door de kwekerij.

Op een oppervlakte van 5.2 hectare worden meer dan 25 verschillende soorten anthuriums gekweekt en dagelijks gesneden, verpakt en naar de bloemenveiling gebracht.

Via veilingen in Aalsmeer, Naaldwijk, Eelde en Herongen vinden ze hun weg naar klanten in binnnen- en buitenland.

In de kas kregen we onder andere uitleg over de groei en de intensieve werkzaamheden. Het is steeds weer verbazingwekkend om te zien met hoeveel vakmanschap en toewijding kwekers in staat zijn om gigantische hoeveelheden planten (een Anthurium ‘leeft’ gemiddeld 6 jaar) in topconditie te houden. Onze leden waren tenminste behoorlijk onder de indruk!

Het bezoek werd afgesloten met koffie en vlaai. Daarna was er nog de mogelijkheid om anthuriums te kopen vers uit de kwekerij.

23 mei Tuinbezoek Kronenberg en Horst

Op woensdagavond 23 mei bezochten we een tweetal tuinen in Kronenberg en Horst.

Allereerst een tuin in Kronenberg; een heel interessante rotstuin met een verbazingwekkende collectie rotsplanten. Echt een tuin van een gepassioneerde liefhebber. Deze rotsplantentuin is in het voorjaar op zijn mooist.

Daarnaast een tuin in Horst. Een tuin met een enorme collectie alpiene planten, waaronder vele rariteiten en nieuwe introducties. Naast het grote assortiment planten in de tuin, was er een verbazingwekkende hoeveel planten in de kas en als kweekplant. Deze laatsten worden door de eigenaar over de hele wereld verzonden.

Een impressie van de tuinen vind je op de fotopagina.

15 juli tuin Merrigum in Neer

Zondag 15 juli tussen 11.00 – 16.00 uur 

Tuin Merrigum van Dries en Liesbeth Uijtewaal, Dries 22, 6086 AW Neer

Entree € 3,50

Liesbeth Uijtewaal heeft afgelopen herfst een mooie lezing over hun tuin voor onze leden gehouden. Velen wilden de tuin graag eens bezoeken, vandaar dat we hem nu op ons programma zetten.

De tuin is gespecialiseerd is in Australische planten. Merrigum staat voor een variatie aan bijzondere tuinen maar ook voor een unieke collectie Australische planten. Het terrein omvat 0.8 ha en bestaat uit een tuin en kassen in voormalige stallen. Er is een kleine verkoop van planten, potgrond en speciale meststoffen voor Australische planten.

Ieder bezoekt deze tuin op eigen gelegenheid en van tevoren opgeven is niet nodig.

29 augustus tuin familie Maas in Deurne

Woensdag 29 augustus tussen 19.00 en 21.00 uur

De tuin van de familie Maas, Langstraat 94a, 5754 PA Deurne

In deze tuin zijn heel veel oranjerieplanten te bezichtigen. O.a. Datura’s, maar vooral de indrukwekkende collectie Fuchsia’s springt in het oog.

Ieder gaat op eigen gelegenheid, maar voor deze tuin moet je je wel even opgeven bij Hettie van Beek (liefst per mail) hettievanbeek(at)gmail.com zodat de familie Maas enig idee heeft van het aantal bezoekers.

meer

 

 

 

20
Jul
Volkstuin: verrassingen
15
Jul
Volkstuin: het gewas bij de buren…….