Tuinbezoeken 2018

In het tuinseizoen bezoeken we regelmatig tuinen. Soms zijn dat tuinen van leden (het is altijd leuk, leerzaam en vooral gezellig om bij andere tuiniers te kijken), soms ook andere tuinen in de omgeving of een kwekerij.

Alle leden van Groei&Bloei Deurne/Venray kunnen de tuinen bezoeken, maar het is wel nodig om je daar steeds apart voor aan te melden. De tuineigenaren hebben dan van tevoren een idee op hoeveel mensen ze kunnen rekenen. Het is voor jou een kleine moeite om je aan te melden en voor de organisatoren een hele hulp. In de nieuwsbrief staat steeds hoe je je aan moet melden.

Eventuele kosten voor entrees en de kosten voor het vervoer (we gaan voornamelijk met eigen auto’s) worden hoofdelijk omgeslagen.

Kwekerijbezoek dinsdag 17 april 2018

We bezochten op dinsdagavond 17 april 2018 met een groot aantal leden de Anthuriumkwekerij van de firma Wijnen, Waardjesweg 9, Asten

Na een korte uitleg over de geschiedenis van de kwekerij, kregen we een rondleiding door de kwekerij.

Op een oppervlakte van 5.2 hectare worden meer dan 25 verschillende soorten anthuriums gekweekt en dagelijks gesneden, verpakt en naar de bloemenveiling gebracht.

Via veilingen in Aalsmeer, Naaldwijk, Eelde en Herongen vinden ze hun weg naar klanten in binnnen- en buitenland.

In de kas kregen we onder andere uitleg over de groei en de intensieve werkzaamheden. Het is steeds weer verbazingwekkend om te zien met hoeveel vakmanschap en toewijding kwekers in staat zijn om gigantische hoeveelheden planten (een Anthurium ‘leeft’ gemiddeld 6 jaar) in topconditie te houden. Onze leden waren tenminste behoorlijk onder de indruk!

Het bezoek werd afgesloten met koffie en vlaai. Daarna was er nog de mogelijkheid om anthuriums te kopen vers uit de kwekerij.

23 mei Tuinbezoek Kronenberg en Horst

Op woensdagavond 23 mei (tussen 19.00 en 21. 00 uur) bezoeken we een tweetal tuinen in Kronenberg en Horst.

De tuin van de familie Hermkens, Simonsstraat 3 Kronenberg; een heel interessante rotstuin met een verbazingwekkende collectie rotsplanten. Echt een tuin van een gepassioneerde liefhebber. Deze rotsplantentuin is in het voorjaar op zijn mooist (we waren daar ook vorig jaar eind augustus, tijdens het noodweer).

Daarnaast de tuin van de familie G. van der Beuken, Zegersstraat 7 in Horst. Een tuin met een enorme collectie alpiene planten, waaronder vele rariteiten en nieuwe introducties.

We vertrekken om 18.30 u vanaf het parkeerterrein bij de Ossenbeemd, Haageind Deurne. Kosten € 8,- per auto en € 4,- entree.

Opgeven kan alvast bij Hettie van Beek (liefst per mail) hettievanbeek(at)gmail.com of 0493313352

Alles is weer fris en groen
Blij van vrolijke akeleien