Tuinbezoeken

Groei&Bloei Deurne/Venray is een actieve vereniging met verschillende activiteiten. Naast bijvoorbeeld de ledenavonden (maandelijks behalve in de zomer) en de bloemschikactiviteiten (met o.a. cursussen), bezoeken we in het tuinseizoen regelmatig tuinen. Soms zijn dat tuinen van leden (het is altijd leuk, leerzaam en vooral gezellig om bij andere tuiniers te kijken), soms ook andere tuinen in de omgeving of een kwekerij.

Als het kan, plannen we veel van onze activiteiten op een (zomer)avond van 19.00 tot 21.00 uur, maar soms ook op een dinsdagmiddag of op een zaterdag.

Verder hangt het af van bijzondere  evenementen op tuin-  of plantgebied wat er nog meer in het jaarprogramma wordt opgenomen.

Tot voor kort vonden de tuinbezoeken plaats onder de naam Tuinclub de Peelbloem (en moest je je daar apart voor opgeven), vanaf 2018 kunnen alle leden deelnemen en komt de uitnodiging steeds in de Nieuwsbrief te staan.

Alle leden van Groei&Bloei Deurne/Venray kunnen dus de tuinen bezoeken, maar het is wel nodig om je daar steeds apart voor aan te melden. De tuineigenaren hebben dan van tevoren een idee op hoeveel mensen ze kunnen rekenen. Het is voor jou een kleine moeite om je aan te melden en voor de organisatoren een hele hulp. In de nieuwsbrief staat steeds hoe je je aan moet melden.

Eventuele kosten voor entrees en de kosten voor het vervoer (we gaan voornamelijk met eigen auto’s) worden hoofdelijk omgeslagen.

Als je een indruk wilt krijgen van de activiteiten van de voormalige tuinclub De Peelbloem, kijk dan op de pagina Archief.

Voor het programma 2018, kijk op de aparte pagina.

Volkstuin: verrassingen
Volkstuin: het gewas bij de buren…….