Activiteiten & Actueel

Na-lezing, handige tips en informatie van de lezingen van 2018 op een rij.

Ongetwijfeld herken je het wel. Tijdens een lezing wordt een website genoemd en je neemt je voor om die thuis na te kijken. Of na een tijdje denkt je: “Hoe zat dat ook weer met die lezing laatst?”. Meestal kun je het dan niet meer in je geheugen terugvinden, we hebben ook zoveel aan ons hoofd. Daarom op deze pagina de informatie over de lezingen op een rij. Overzichtelijk bij elkaar.

Lezing 10 januari 2018

Lezing ‘Tuinen in Noord-Engeland en Schotland’ door Hanneke van Dijk, aansluitend Nieuwjaarsborrel

In januari begonnen we met een gezellige ledenavond: eerst een lezing en aansluitend onze traditionele aangeklede Nieuwjaarsborrel. 

Voor de lezing hadden we Hanneke van Dijk uitgenodigd. Zij is auteur van groenboeken die erg de moeite waard zijn, omdat ze zowel van een hoog wetenschappelijk niveau zijn als ook vol staan met weetjes die aan het leven van een tuinliefhebber kleur geven. Daarnaast reist ze veel en houdt zich bezig met fotograferen. Meer info op haar website www.groenpublicaties.nl

Ze kwam ons vertellen over tuinen in Noord-Engeland en Schotland, ook een beetje bedoeld als lekkermakertje voor de 6-daagse tuinenreis die later in het jaar gaan maken.

Bijna niemand weet dat daar zoveel mooie tuinen te zien zijn. Er zijn veelal grote, ommuurde tuinen waar je soms wel vier tuinlieden voor nodig hebt. In een informatieve en onderhoudende lezing voerde Hanneke van Dijk ons mee langs al die tuinen. De foto’s van de lezing staan op de fotopagina

Het getoonde maakt ons erg nieuwsgierig naar de tuinenreis, er zijn nog plaatsen beschikbaar. Meer info over de tuinenreis…

Na de lezing nodigden we iedereen uit om met ons een glas te drinken op het nieuwe jaar en te genieten van onze lekkere hapjes. 

Jaarvergadering 14 februari, aansluitend film over ijsvogels

Op woensdag 14 februari hielden we onze jaarvergadering, deze keer (na de pauze) gevolgd door mooie beelden van ijsvogels.

Het programma voor het eerste gedeelte van deze avond zag er als volgt uit: 

  • Opening
  • Verslag van de penningmeester over het jaar 2017 en het verslag van de kascontrolecommissie; benoeming nieuwe kascontrolecommissie
  • Verslagen van onze activiteiten binnen de afdeling (deze verslagen vind je onderaan als pdf’s)
  • Rondvraag

Na de pauze vertoonde de heer Lambert Cox prachtige beelden en films over ijsvogels in onze omgeving, met name in een apart natuurgebied bij de kanaalomleiding, zuidelijk van Helmond. Naast het unieke beeldmateriaal wist hij ook veel te vertellen ook over deze bijzonder kleurrijke vogels.

Lambert brengt via Natuurkanaal de mens dichter bij de natuur. Via de webcams van dit kanaal kun je live de natuur volgen. Zo zijn bijvoorbeeld Helmondse ijsvogeltjes te bekijken via een speciaal geïnstalleerde nestcam met beelden van 2015.

meer

 

 

 

16
Feb
STORMSCHADE
15
Feb
angela’s tuin tussenfase