Lezingen van Groei&Bloei Deurne/Venray

We organiseren ieder jaar zo’n 8 lezingen over verschillende tuinonderwerpen: planten, tuinen, tuinontwerpen, vermeerderen, etc. Alle aspecten van tuinieren komen aan de beurt. Iedere keer weer verrassend en een bron van inspiratie voor veel van onze leden.

De lezingen worden gehouden in het Gerardushuis aan de Parkstraat 2, 5752 AP Deurne/Walsberg op de tweede woensdagavond van de maand van 20.00 tot ca. 22.30u.

Natuurlijk is er een gezellige koffiepauze en vaak krijg je ook een Plant van de Maand [link] mee.

Voor leden van Groei&Bloei zijn de lezingen gratis, niet-leden betalen € 4,- ,-; scholieren betalen € 2,50.

Lezing 10 januari 2018 Hanneke van Dijk ‘Tuinen in Noord-Engeland en Schotland’ aansluitend Nieuwjaarsborrel

In januari beginnen we weer met een gezellige ledenavond op woensdag 10 januari: eerst een lezing en aansluitend onze traditionele aangeklede Nieuwjaarsborrel. We nodigen iedereen uit om met ons een glas te drinken op het nieuwe jaar en te genieten van onze lekkere hapjes.

We beginnen om 20.00 uur in het Gerardushuis aan de Parkstraat 2, 5752 AP Deurne/Walsberg.

Voor de lezing hebben we Hanneke van Dijk uitgenodigd. Zij is auteur van groenboeken die erg de moeite waard zijn, omdat ze zowel van een hoog wetenschappelijk niveau zijn als ook vol staan met weetjes die aan het leven van een tuinliefhebber kleur geven. Daarnaast reist ze veel en houdt zich bezig met fotograferen.

Ze komt ons vertellen over tuinen in Noord-Engeland en Schotland.

Bijna niemand weet dat daar zoveel mooie tuinen te zien zijn. Er zijn veelal grote, ommuurde tuinen waar je soms wel vier tuinlieden voor nodig hebt. Het zal je verbazen hoeveel rozen en andere prachtige bloemen er te bewonderen zijn.

Lezing 14 maart 2018, Henny van der Wilt ‘Mooie plekjes in Nederland’

Op woensdag 14 maart staat de lezing “Kris kras door Nederland, mooie plekjes” van mevrouw Henny van der Wilt op het programma. Ze komt al voor de derde keer naar Deurne om voor onze vereniging lezingen te houden. We kennen haar als een boeiende vertelster en we verheugen ons erg op haar komst.

Henny Van den Wilt leidt haar lezing als volgt in:

Mooie plekjes in Nederland

We fietsen, varen, vliegen en wandelen door en langs prachtige streken van ons land. We gaan naar de Ooypolder bij Nijmegen, waar in de uiterwaarden wilde runderen en paarden lopen. We gaan naar de oudste eik , die staat op de Fleringer Es bij Tubbergen . We bezoeken kasteel Twickel in Delden en gaan langs vele landgoederen in oosten des lands. Het rivierengebied en de duinen van Oost Voorne, De Weerribben, het Vechtplassengebied, de Waddeneilanden en nog veel meer. Overal zoeken wij naar bijzondere bomen , bloemen en vooral orchideeën. Ons landje mag dan klein zijn, maar de verscheidenheid is enorm !

Je krijgt zo al zin om zelf eens te gaan kijken als je ergens in de buurt bent.

We beginnen om 20.00 uur; Gerardushuis, Parkstraat 2, 5752 AP Deurne

11 april, lezing ‘Weg met de buren!’ door Cor van Gelderen

Voor onze maandelijkse lezing op de komende ledenavond van woensdag 11 april hebben wij de heer Cor van Gelderen uitgenodigd.

Het is “Weg met de buren! Of hoe je de buren op een vriendelijke manier uit het zicht krijgt”.

Iedereen wil in zijn tuin graag uit het zicht zitten. Cor van Gelderen heeft daarvoor een aantal 'groene' mogelijkheden op een rijtje gezet. Denk bijvoorbeeld aan slank opgaande bomen die voor weinig ruimteverlies zorgen of klimplanten die een ideale zichtbreker kunnen zijn, maar ook een lelijke gevel eenvoudig kunnen wegtoveren. Het wordt een lezing met een knipoog.

De heer van Gelderen is een plantenkenner en verbonden aan de bekende Plantentuin Esveld in Boskoop. In de afgelopen jaren heeft hij een enorme ervaring opgebouwd in het realiseren van tuinprojecten, van hele parken tot stadstuinen.

We beginnen om 20.00 uur; Gerardushuis, Parkstraat 2, 5752 AP Deurne

Lezing 9 mei, ‘Kleine diertjes, echte wilde beesten’, door Ger Eikholt

Voor onze laatste ledenavond voor de zomer hebben we op woensdagavond 9 mei de heer Ger Eikholt uit Mook uitgenodigd voor de lezing.

De lezing gaat over die duizenden echte wilde dieren die iedereen in zijn tuin heeft. Sommige zijn gehaat, andere geliefd, maar van de meeste weet je niet dat ze er zijn.

Het is daarom interessant om eens een andere bril op te zetten en je te verdiepen in die enorme biodiversiteit die zich dag en nacht manifesteert in onze tuinen.

De heer Eikholt wil ons laten zien hoe elk leventje op zich de moeite waard is om te bekijken. Hij wil je ook de ogen te openen, zodat je op safari kunt te gaan in eigen tuin.

We beginnen om 20.00 u in het Gerardushuis, Parkstraat 2 5752 AP Deurne/Walsberg.

Laat je inspireren door een lezing.

‘Een tuin die af is, is dood.’ Een uitspraak van de Engelse schrijver H.E. Bates die toch wel erg veel waarheid bevat. Een tuin is altijd in beweging. Oude planten er uit, nieuwe er in, een andere indeling. Bij de lezingen die we organiseren kun je volop inspiratie opdoen om jouw tuin levend te houden. Maar ook als je niet van plan bent om je tuin aan te passen, is een lezing vaak interessant en zeker altijd gezellig. Je bent van harte welkom!

Alles is weer fris en groen
Blij van vrolijke akeleien