Lezingen van Groei&Bloei Deurne/Venray

We organiseren ieder jaar zo’n 8 lezingen over verschillende tuinonderwerpen: planten, tuinen, tuinontwerpen, vermeerderen, etc. Alle aspecten van tuinieren komen aan de beurt. Iedere keer weer verrassend en een bron van inspiratie voor veel van onze leden.

De lezingen worden gehouden in het Gerardushuis aan de Parkstraat 2, 5752 AP Deurne/Walsberg op de tweede woensdagavond van de maand van 20.00 tot ca. 22.30u.

Natuurlijk is er een gezellige koffiepauze en vaak krijg je ook een Plant van de Maand [link] mee.

Voor leden van Groei&Bloei zijn de lezingen gratis, niet-leden betalen € 4,- ,-; scholieren betalen € 2,50.

Lezing 10 januari 2018 Hanneke van Dijk ‘Tuinen in Noord-Engeland en Schotland’ aansluitend Nieuwjaarsborrel

In januari beginnen we weer met een gezellige ledenavond op woensdag 10 januari: eerst een lezing en aansluitend onze traditionele aangeklede Nieuwjaarsborrel. We nodigen iedereen uit om met ons een glas te drinken op het nieuwe jaar en te genieten van onze lekkere hapjes.

We beginnen om 20.00 uur in het Gerardushuis aan de Parkstraat 2, 5752 AP Deurne/Walsberg.

Voor de lezing hebben we Hanneke van Dijk uitgenodigd. Zij is auteur van groenboeken die erg de moeite waard zijn, omdat ze zowel van een hoog wetenschappelijk niveau zijn als ook vol staan met weetjes die aan het leven van een tuinliefhebber kleur geven. Daarnaast reist ze veel en houdt zich bezig met fotograferen.

Ze komt ons vertellen over tuinen in Noord-Engeland en Schotland.

Bijna niemand weet dat daar zoveel mooie tuinen te zien zijn. Er zijn veelal grote, ommuurde tuinen waar je soms wel vier tuinlieden voor nodig hebt. Het zal je verbazen hoeveel rozen en andere prachtige bloemen er te bewonderen zijn.

Laat je inspireren door een lezing.

‘Een tuin die af is, is dood.’ Een uitspraak van de Engelse schrijver H.E. Bates die toch wel erg veel waarheid bevat. Een tuin is altijd in beweging. Oude planten er uit, nieuwe er in, een andere indeling. Bij de lezingen die we organiseren kun je volop inspiratie opdoen om jouw tuin levend te houden. Maar ook als je niet van plan bent om je tuin aan te passen, is een lezing vaak interessant en zeker altijd gezellig. Je bent van harte welkom!

STORMSCHADE
angela’s tuin tussenfase