Groentips & Groeninfo

Nationale Tuinweek 2017

Ook dit jaar hebben we weer een aantal activiteiten tijdens de Nationale Tuinweek.

Op 10 juni zijn wij tussen 10.00 en 15.00 uur aanwezig in Intratuin Venray voor de actie

‘Tegel eruit – Plant erin’. Dit jaar is het thema ‘Leef je uit met kruiden’. Iedereen die een stoeptegel inlevert, krijgt daarvoor in ruil twee kruidenplanten terug. Er geldt een maximum van 1 tegel per deelnemer, dus maximaal 2 planten per deelnemer.

Op 17 juni van 10.30-14.30 uur is het open dag van Natuurhobbypark/Deurne, locatie Pastoor Jacobsstraat. Heel leuk om eens een kijkje te gaan nemen; kinderen kunnen zich ondertussen vermaken op een springkussen. Groei&Bloei Deurne/Venray en bijenvereniging Ambrosius zijn er voor informatie aanwezig.

Op 18 juni kun je tussen 10.00 tot 16.00 uur zes open tuinen op onderstaande adressen in Vlierden gaan bekijken.

• Rianne en Mart van Dijk, Schooteind 1
  • Judith en Paul den Ouden, Brouwhuisweg 25
  • Franca van den Heuvel, Vlierdenseweg 204
  • Aard van Otterdijk en Bertie Kuijpers, Vlierdenseweg 229
  • Pastorietuin Vlierden, Pastoriestraat 25
  • Schooltuin basisschool De Wegwijzer, Galileistraat 1

Voorstel regionale aanpak open tuinen

Onze zusterafdeling Helmond heeft een voorstel gelanceerd om open tuinen regionaal toegankelijk te maken voor alle afdelingen.

De bedoeling is dat de tuinen in het weekend worden opengesteld volgens een rooster van maart t/m oktober. Iedere afdeling krijgt dan een weekend toebedeeld. Daarnaast zijn de tuinen ook open tijdens het weekend van de Nationale Tuinweek.

Om dit plan uit te werken wil men een tuincommissie oprichten die dit gaat organiseren: PR (o.a. via Facebook, website) maar ook routeboekjes, flyers of folders.

Voor de bekostiging zullen sponsoren gezocht worden.

Wij zoeken enkele enthousiaste leden die het leuk vinden om dit idee mede praktisch uit te werken.

Schaduwplanten hebben zo hun heel eigen charme.

Tuinieren in de schaduw valt niet altijd mee. Veel planten hebben zon nodig om goed te groeien en te bloeien. Maar toch is er een heel assortiment bijzondere schaduwplanten die een schaduwtuin een heel eigen karakter kan geven.

Op de fotopagina staan een aantal fraaie opnamen van schaduwplanten in de tuin van Mieke van Stratum.

Lid zijn van Groei&Bloei heeft veel voordelen.

Als lid bent van Groei&Bloei profiteer je natuurlijk van alle voordelen van de landelijke vereniging (zie de pagina ‘Waarom Groei&Bloei’, maar je profiteert ook van nogal wat extra’s van je afdeling Deurne/Venray. Op deze pagina een aantal extra activiteiten die het wel heel aantrekkelijk maken om lid te zijn.

STORMSCHADE
angela’s tuin tussenfase