Groentips & Groeninfo

Nationale Tuinweek 2018

In het kader van de Nationale Tuinweek waren op zondag 17 juni de volgende tuinen tussen 10.00 en 16.00 uur te bezichtigen:

• Jan van der Velden tuinen, Baarschotseweg 9, 5756PC Vlierden
  • Tjeu Vinken, Snoertsebaan 26, 5757 PB Liessel
  • Volkstuinen Liessel, Hazenweg, 5757 AE Liessel
  • Familie Van Baars, Mortierpad 11, 5757 CM Liessel
  • Familie Van Loon, Hazelaar 21 5757 CB Liessel
  • Familie Van Lith, Hazenpad 58, 5758 CA Neerkant
  • Familie Raymakers, Heesterveld 9, 5758 PN Neerkant

De foto's van de open tuinen staan op de fotopagina.

Op zaterdag 23 juni was de actie “Tegel eruit, plant erin” bij Intratuin Venray

Als je tussen 10.00 en 16.00 uur bij de stand van Groei&Bloei in de winkel van Intratuin een stoeptegel inleverde, kreeg  je daarvoor in ruil twee mooie planten.

De Imkervereniging Horst-Venray was ook aanwezig.

Voordelige aanbieding regentonnen

Groei&Bloei heeft een mooie aanbieding voor jou als lid. De 'Mini Rainsaver' regenton heeft een inhoud van 100 liter, inclusief een poot zodat je er een gieter onder kunt zetten en een vulautomaat voor de verbinding met de regenpijp. Leverbaar in antraciet en groen, zie de afbeelding. De regenton is dadelijk ook te zien bij de lezing van 9 mei en op de Plantenmarkt van 12 mei.

Deze regenton heeft normaal een verkoopprijs van € 72,50. Maar als lid kun je deze mini rainsaver tot 15 mei bestellen voor de prijs van slechts € 37.50.

Je hoeft alleen maar het bedrag over te maken. Betalen is bestellen: Maak (uiterlijk 15 mei)

€ 37,50 over op rekening IBAN NL88 RABO 01041.45.625 t.n.v. KMPT afdeling Deurne en vermeld naam, telefoonnummer en e-mailadres en je keuze: groen of antraciet.

De tonnen kunnen t.z.t. worden opgehaald op Maassingel142, 5751 VS Deurne. Over de ophaaldatum/tijd ontvang je nog een berichtje.

Schaduwplanten hebben zo hun heel eigen charme.

Tuinieren in de schaduw valt niet altijd mee. Veel planten hebben zon nodig om goed te groeien en te bloeien. Maar toch is er een heel assortiment bijzondere schaduwplanten die een schaduwtuin een heel eigen karakter kan geven.

Op de fotopagina staan een aantal fraaie opnamen van schaduwplanten in de tuin van Mieke van Stratum.

Lid zijn van Groei&Bloei heeft veel voordelen.

Als lid bent van Groei&Bloei profiteer je natuurlijk van alle voordelen van de landelijke vereniging (zie de pagina ‘Waarom Groei&Bloei’, maar je profiteert ook van nogal wat extra’s van je afdeling Deurne/Venray. Op deze pagina een aantal extra activiteiten die het wel heel aantrekkelijk maken om lid te zijn.

Volkstuin: verrassingen
Volkstuin: het gewas bij de buren…….