Activiteiten & Actueel

Bezoektips

Genieten van je eigen tuin is natuurlijk heerlijk, maar het is ook leuk om af en toe ergens ideeën op te doen. Op deze pagina een (willekeurige) verzameling tips met open tuinen, beurzen en plantenmarkten.

Zelf speuren

Al speurend naar interessante bezoektips kwamen we de sites

U kunt hier zelf struinen naar mooie tuinen.

2e Paasdag Open Tuinen Midden Brabant

Bollenfeest in de tuin

Het is volop lente in de tuinen. Bloesemende bomen, fris groen, uitbundige rododendrons en natuurlijk heel veel tulpen, narcissen, blauwe druiven en nog veel meer kleurigs….welkom in de open tuinen Midden Brabant.

In de herfst zijn er weer duizenden bollen gepoot door de ijverige tuiniers en die zullen tijdens het Bollenfeest op maandag 22 april 2019, 2e paasdag naar verwachting allemaal in bloei staan. Ze zorgen voor een echt kleurenspektakel in de tuin. U bent van harte welkom om mee te komen genieten in de volgende tuinen:

Tuin De Dwerg, Kleinestraat 17, Drunen

Ons Buiten, Kraanven 10, Loon op Zand

Hof ’t Einde, Bergstraat 66, Loon op Zand

De Dijkgaerd, Zuidhollandsedijk 1, Kaatsheuvel. 

De tuinen zijn open van 10.00 tot 17.00 uur. Entree € 2,50 p.p.p.t. inclusief een kopje koffie of thee. 

In Hof ’t Einde en De Dijkgaerd gaat het Bollenfeest nog een week lang door. Deze tuinen zijn van maandag 22 april tot en met zondag 28 april elke dag geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Meer informatie en inspirerende foto’s van de tuinen zijn te vinden op www.tuinenmiddenbrabant.nl (daar staan ook de open dagen verder in het seizoen), of bel naar tel. 0416-272936 voor nadere info.

3 Bijzondere Limburgse tuinen

In de provincie Limburg zijn 3 bijzondere tuinen een aantal malen gedurende het seizoen geopend, de eerstvolgende keer is tweede paasdag, 22 april. Voor de andere data en de locaties, zie de folder hieronder.

De oudste tuin van Nederland bij Kasteel Huis Bergh

 

Al in 1461 wordt melding gemaakt van een tuin bij Huys Bergh en daarmee is het de oudste gedocumenteerde tuin van Nederland die in opzet nog bewaard is gebleven. Na een traject van herinrichting en onderzoek is in 2017 de nieuwe kasteeltuin van Kasteel Huis Bergh geopend. Het ontwerp is gebaseerd op een kaart uit 1727. Tevens is er een tentoonstelling gewijd aan de rijke geschiedenis van de tuin met zijn fonteinen, beelden bloemen- en moestuin.

Kasteel Huis Bergh, Hof van Bergh 8, ’s Heerenberg, www.huisbergh.nl

Voor de openingstijden kunt u het beste kijken op de actuele site van het huis. de bezoektijden wisselen.

De entree bedraagt 13,50 euro. (museumkaart gratis)

meer

Bezoek eens een open tuin of een beurs

Een tuin moet altijd een beetje in beweging blijven. Nieuwe planten, misschien een keer een nieuwe border of net dat ornament wat perfect in je tuin past. Ga er op uit en laat je inspireren.

18
Apr
Zaaien 2019
17
Apr
zomertijd