Plantenruildag

Leden van Groei&Bloei gooien geen planten weg, maar maken anderen daar blij mee! Soms heb je planten in je tuin die wat enthousiaster groeien dan de planning is. Of je wilt een gedeelte van je tuin opnieuw inrichten en sommige planten passen niet meer in het nieuwe plaatje. Dus heb je planten over.

Ieder jaar organiseert Groei&Bloei Deurne/Venray daarom een of meer  Plantenruildagen. De planten die je over hebt, kun je daar (gratis) aanbieden aan andere Groei&Bloei-leden en natuurlijk kun je zelf andere planten meenemen. Een perfecte manier om anderen blij te maken met jouw planten. En zelf verrassende ontdekkingen te doen.

Plantenruil zaterdag 13 oktober 2018

Ook dit najaar is er weer een plantenruil en wel op zaterdag 13 oktober om 10.30 uur in de tuin van de familie Schalk, Aarle-Rixtelseweg 10, 5761 PV Bakel

Toelichting: De gang van zaken is de meesten bekend: we zamelen eerst alle meegebrachte planten in om ze daarna aan de liefhebbers uit te delen.

Iedereen kan op een eenvoudige manier planten inbrengen: ze hoeven niet te worden opgepot of van naam te worden voorzien. Wel is het prettig als het handzame, losse planten zijn en niet hele plaggen.

De plantenruil is een mooie gelegenheid om anderen blij te maken met jouw overtollige planten en om je borders aan te vullen met wat extra planten.

Foto's van de plantenruil op 13 oktober staan op de fotopagina.

Bij elke plant krijg je ook een verhaal!

Van de praktijkervaring van een andere tuinier kun je het meest leren. Daarom is de Plantenruildag zo leuk. Natuurlijk om de planten die je (gratis) krijgt. Maar ook om het verhaal achter de plant. Van een tuinier uit de buurt met dezelfde grond al jij.

Vergane glorie - Blik op de tuin 875
hoe krijg ik bijzondere vogels in de tuin