Tuinclub De Peelbloem

Groei&Bloei Deurne/Venray is een actieve vereniging met verschillende activiteiten. Naast bijvoorbeeld de ledenavonden (maandelijks behalve in de zomer) en de bloemschikactiviteiten (met o.a. cursussen), is er ook de tuinclub De Peelbloem actief waarvan de leden in het tuinseizoen regelmatig tuinen bezoeken. Soms zijn dat tuinen van leden (het is altijd leuk, leerzaam en vooral gezellig om bij andere tuiniers te kijken), soms ook andere tuinen in de omgeving of een kwekerij.

Als het kan, plannen we veel van onze activiteiten op een zomeravond van 19.00 tot 21.00 uur, maar soms ook op een dinsdagmiddag of op een zaterdag.

Verder hangt het af van bijzondere  evenementen op tuin-  of plantgebied wat er nog meer in het jaarprogramma wordt opgenomen.

Het lidmaatschap van de tuinclub De Peelbloem is gratis voor leden van Groei&Bloei Deurne/Venray, maar het is wel nodig om je daar apart voor aan te melden. Wij kunnen dan zorgen dat je regelmatig informatie krijgt over de activiteiten.

Ieder lid ontvangt het jaarprogramma en voor elk bezoek komt er nog een afzonderlijke uitnodiging. We verwachten wel dat je je steeds van tevoren even aanmeldt, zodat de organisatie weet op hoeveel mensen gerekend kan worden.

De kosten bedragen € 2-,- per jaar; deze bijdrage wordt bij het eerste tuinbezoek van het seizoen ingezameld. Hiervan betalen we de attenties voor de tuineigenaren.

Kosten voor entrees en vervoer (we gaan voornamelijk met eigen auto’s) worden hoofdelijk omgeslagen.

Aanmelden voor de tuinclub kan bij Mieke van Stratum of via 0493-315439

Voor de verschillende tuinbezoeken meld je je aan bij Hettie van Beek. Bij voorkeur per email: hettievanbeek(at)gmail.com  of 0493-313352

Vermeld ook of je met de auto komt en of je daarin medepassagiers kunt meenemen.

Als je een indruk wilt krijgen van de activiteiten van tuinclub De Peelbloem, kijk dan bij de activiteiten van het afgelopen jaar.

Voor het programma 2016, kijk op de aparte pagina.

Kijken (en leren) bij de buren

Als tuinliefhebber kijk je graag over de heg, vooral bij andere mensen. Daarom gaan we regelmatig op tuinbezoek. En niet alleen naar grote showtuinen, maar zeker ook naar tuinen van leden met een modale tuin. Want daar kun je voor je eigen tuin vaak het meest van leren.

Alles is weer fris en groen
Blij van vrolijke akeleien