Nieuwsbrief januari 2020

Graag wensen wij iedereen een fijne en veilige jaarwisseling en een gezond, groen 2020.

8 januari, Lezing over voedselbos, nieuwjaarsreceptie

Eerst luisteren we naar de lezing van Madelon Oostwoud en na de pauze toasten we op het nieuwe jaar met een feestelijk aangeklede nieuwjaarsborrel.

Aan de hand van verschillende voedselbossen in Nederland wordt het principe van een voedselbos en de werkwijze uitgelegd. Voedselbossen staan volop in de belangstelling, omdat ze bijdragen aan een duurzame voedselproductie. Ze kennen een hoge biodiversiteit en verrijken de bodem; ze zijn volledig zelfvoorzienend en klimaatbestendig. Pioniers op het gebied van voedselbossen toonden al aan dat hun percelen meer gezonde opbrengst leverden tegen lagere kosten. Daarmee vormen voedselbossen een volwaardig alternatief voor gangbare landbouw.
Madelon Oostwoud is ontwerper en tuin-auteur. Zij kweekt al jaren groenten, fruit en kruiden in de postzegeltuin achter haar huis. Ze heeft een voedselbos in Noord-Holland, geeft lezingen en workshops en schrijft voor tuintijdschriften.

Na de lezing nodigen we iedereen uit om met ons een glas te drinken op het nieuwe jaar en te genieten van onze lekkere hapjes.
Bij binnenkomst ontvangt u een bon voor een gratis consumptie.
We beginnen om 20.00 uur in het Gerardushuis aan de Parkstraat 2, 5752 AP Deurne/Walsberg.

Basiscursus bloemschikken, schrijf je nu in!

Lilian van Marrewijk, nieuwe docent bloemschikken voor de voorjaarscursus
We hebben in Lilian van Marrewijk een nieuwe, ervaren en enthousiaste docent bloemschikken gevonden. Lilian gaat in het voorjaar de basiscursus Creatief met Groen verzorgen. Zij leert cursisten dan de basisbeginselen van mooie boeketten maken en romantische bloemstukken. Zij is jarenlang docent bloemschikken en groen-breed geweest bij het AOC-Limburg, nu bekend als Citaverde. Ongeveer 10 jaar geleden is ze overgestapt op het lesgeven in biologie. Toch miste zij het geven van bloemschiklessen dus toen Willy Nouwen vroeg of zij cursussen wilden gaan geven bij Groei&Bloei twijfelde zij geen moment en heeft meteen ja gezegd. Hopelijk ziet u haar binnenkort!

Voor data en andere gegevens, zie de pagina Bloemschikken
Uiteraard kun je je nu al opgeven. Maak dan het juiste bedrag over op rekening: IBAN NL88 RABO 0104 1456 25 t.n.v. K.M.T.P. afd. Deurne en vermeld de cursus, naam, adres, telefoonnummer en emailadres. Betalen is opgeven en meedoen

We bieden een all-inclusive mogelijkheid aan: voor leden € 77,50 en voor niet-leden € 92,50; wij zorgen dan voor het materiaal.
Daarnaast bieden we ook een mogelijkheid aan waarbij je voor eigen materiaal zorgt: voor leden € 40,- en voor niet-leden € 50,00, dit is dus exclusief materiaal.

Wil je nog informatie, neem dan contact op met Willy Nouwen via e-mail wnouwen(at)onsbrabantnet.nl of telefonisch 06 13181873

Overigens zitten de beide gevorderdencursussen van Willy Nouwen (op dinsdag en donderdag) voor 2020 al vol.

Ledenactie mussenvilla

Groei en Bloei heeft deze decembermaand een aantrekkelijke actie voor nieuwe leden: een leuke, houten mussenvilla.
Ook bestaande leden kunnen deze villa bestellen met een flinke korting. U betaalt € 19,50 voor een exemplaar. De normale verkoopprijs ligt rond de € 30,-.
Heeft u belangstelling dan kunt U het betreffende bedrag overmaken, voor 1 januari 2020, op de rekening van KMTP afd. Deurne NL88 RABO 0104 1456 25 o.v.v. mussenvilla.
De villa’s worden op één punt in Deurne afgeleverd en kunnen daar opgehaald worden. U ontvangt hierover nog bericht.