Nieuwsbrief september 2019 met groennieuws over de vereniging

7 september Avondbezoek Tuin Verheggen

Het laatste tuinbezoek in 2019 gaat op zaterdag 7 september naar Tuin Verheggen, Horsterdijk 58, 5973 PP Lottum

Een romantische, in eigen stijl ontworpen tuin (4000 m²)
De tuin is opgedeeld in diverse tuinkamers zoals een vierkleurentuin, rozentuin, Engelse borders, dahlia-/grassentuin en verzameltuin.
's Avonds is de tuin verlicht door honderden waxinelichtjes.
Kijk ook alvast op de website van de tuin: www.verheggen.nl

Entree is 4 euro inclusief een kop koffie of thee.

We vertrekken gezamenlijk op zaterdag 7 september om 19.00 uur bij de Ossenbeemd.
Opgeven bij Hettie van Beek voor donderdag 5 september (liefst per e-mail) hettievanbeek(at)gmail.com of telefonisch 0493-313352.

Het bezoek aan de dahliatuin in Castenray gaat door omstandigheden dit jaar niet door.

11 september 2019 Lezing ‘De Magie van Tuinieren’

Voor deze ledenavond hebben we Wim Paul van der Ploeg uitgenodigd.
Hij zal een lezing geven over De Magie van Tuinieren.

De lezing is een uitnodiging om door een andere bril naar tuinen en tuinieren te kijken.
Een bril die niet alleen aandacht geeft aan verschillende tuinen in binnen- en buitenland, en prachtige bloemen en planten.
Het laat je ook stilstaan bij vormgeving, sfeer, creativiteit en een filosofische benadering.
De tuin en het tuinieren als spiegel voor je leven.

Ook praktische kant van het tuinieren wordt belicht. Wat je hoort en ziet tijdens de lezing zal je vast op ideeën brengen die je in je eigen tuin kunt toepassen. Dat is het mooie van tuinieren.
Er is meer mogelijk dan je op voorhand zou denken. Dynamiek is een constante factor van verandering in de tuin.
Daardoor is er altijd iets dat je kunt doen zodat je nog meer van je tuin kunt genieten.

Genieten van tuinieren in het hier en nu. Genieten is het doel. Tuinieren is het middel.

Het is een lezing met momenten voor actieve deelname door aanwezigen.

We beginnen woensdag 11 september om 20.00 uur; Gerardushuis, Parkstraat 2, 5752 AP Deurne.

Bezoektips voor de nazomer

In het voorjaar hebben we een paar Limburgse tuinen bezocht en misschien ben je in de zomer nog terug geweest naar een van de open dagen.

Ook in de nazomer is een van de tuinen nog geopend en is een bezoek zeker de moeite waard. Plus nog een bijzondere najaarstuin in de buurt van Kleve (net over de grens).

Brookergarden, Brookerhofweg 16, 5926 VB Hout-Blerick, 31 augustus en 7 september, lichtjesavond vanaf 17 uur
www.brookergarden.nl

Tuin Imig-Gerold (de moeder-dochter-tuin), Dr.-Franken-Str. 9, 47551 Bedburg-Hau - Ortsteil Hau (bij Kleve)
Zondag 15 september, Zomerdroom
Zondag 29 september, Dahlia’s, Herfsttijloos, Asters, etc.
www.imig-gerold.de