Nieuwsbrief januari 2019 met groennieuws over de vereniging

Lezing en nieuwjaarsborrel 9 januari

Onze eerste ledenavond in 2019 is op 9 januari.
Eerst luisteren we naar de lezing van Marcel de Wagt en daarna toasten we op het nieuwe jaar met een feestelijk aangeklede nieuwjaarsborrel.
Kweker Marcel de Wagt houdt zijn lezing over “De schoonheid van de planten vóór en na de bloei”. Hij spreekt in ieder geval uit eigen ervaring want in zijn kleinschalige kwekerij worden ruim 800 niet alledaagse planten op een natuurlijke en ambachtelijke wijze gekweekt. Respect voor de natuur staat daarbij bovenaan. Hij heeft zijn sortiment op specifieke planteneigenschappen samengesteld, zodat hij voor vrijwel de meest uiteenlopende tuinen of potten planten kan adviseren. De kleinschalige kwekerij ligt aan de rand van het Noord-Limburgse dorp Ven-Zelderheide (gemeente Gennep), op een kleine drie kwartier rijden van Deurne.

We raden iedereen aan eens een kijkje te gaan nemen. Het is ook een mooie plek. De kwekerij is inmiddels door een beukenhaag omgeven zodat het er fijn vertoeven is op het terras met een kopje koffie of thee. Vanaf 29 maart is de kwekerij weer open voor het publiek.
En natuurlijk kun je alvast op zijn website (opvallendeplanten.nl) kijken, je kunt dan ideeën opdoen voor het optimaliseren van je borders.

Stekcursus donderdagavond 17 januari

Op de aankondiging van een mogelijke stekcursus hebben we voldoende reacties gekregen. We hebben de heer Jos Selten, boomkweker in Meterik, bereid gevonden deze cursus te verzorgen. Hij gaat o.a. in op zomer- en winterstek en alles wat daarbij komt kijken; ook word je zelf ook aan het werk gezet. We bieden deze cursus aan op donderdag 17 januari van 19.00 tot 22.00 uur. De kosten bedragen € 7,50 die op de avond zelf afgerekend kunnen worden. De cursus wordt gegeven in Meterik (Horst a/d Maas), Hazenkampweg 21-23. De avond kan doorgaan bij 10 personen. Melden zich meer mensen dan bekijken we of een tweede avond mogelijk is. Iedereen met interesse moet zich nog wel definitief voor 10 september opgeven via info(at)deurne.groei.nl (dus ook als je eerder aangegeven hebt dat je interesse had).

Aankondiging bestuurswisseling

Bij de jaarvergadering in februari zullen we een bestuurswisselingen voorstellen.
Secretaris Mieke van Stratum is aftredend en stelt zich niet meer herkiesbaar. Intussen hebben zich al enkele nieuwe bestuurskandidaten gemeld.
Eventuele kandidaten kunnen ook door de leden worden voorgedragen bij het bestuur tot 48 uur voor aanvang van de vergadering (13 februari), vergezeld van een lijst met handtekeningen van ten minste vijf leden en een schriftelijke akkoordverklaring van de voorgestelde kandidaat.