Deurne/Venray

Bezoek Dahliakwekerij Berkvens in Zeilberg

Afdeling:

Deurne/Venray

Datum:

25-03-2023


Kosten:

Gratis

Kosten lid:

Gratis

Locatie:

Dahlia kwekerij Berkvens
Kulertseweg 14
5754 BK Deurne

Route

Op zaterdag 25 maart (14.00 uur) brengen we een bezoek aan Dahliakwekerij Berkvens, Kulertseweg 14, 5754 BK Zeilberg/Deurne.

Meer info:

We krijgen een uitgebreide uitleg van het ontstaan van het bedrijf en de verschillende werkzaamheden het jaar rond. Daarna brengen we een bezoek aan de kwekerij zelf.
Er vinden op het bedrijf een tweetal (opvolgende) activiteiten plaats. In het vroege voorjaar (rondom april) worden Dahliaknollen op bedden met turf gelegd waarna ze, onder invloed van warmte, scheuten maken. Deze scheuten worden geoogst en in kistjes met wit zand gestoken om te laten wortelen. Deze gewortelde stekken gebruiken ze op hun eigen bedrijf, maar worden ook aan andere kwekers geleverd.
Na half mei worden de bewortelde stekken uitgeplant zodat eind van het jaar Dahliaknollen geoogst kunnen worden.

We zien jullie graag op 25 maart om 14.00 uur. 
Omdat de familie Berkvens graag wil weten op hoeveel mensen ze ongeveer kunnen rekenen, vragen we jullie je op te geven voor woensdag 15 maart bij Hettie van Beek. Bij voorkeur per email: hettievanbeek@gmail.com of telefonisch 0493-313352.

Je kunt op eigen gelegenheid naar de Dahliakwekerij toe gaan.

Als je een indruk wilt krijgen van de variëteit aan Dahlia’s kijk dan op hun site: www.dahliashop.nl wat voor mooie Dahliasoorten ze er allemaal kweken. Via deze site kan ook de particulieren tuinbezitter Dahlia’s bestellen.